Mickoski: Dotë përballemi me një bombë shoku- ekonomik

103

“Ndërsa po përballemi me një periudhë të vështirë dhe periudha më të këqija me krizën e koronës, ne shohim se qeveria nuk di si të merret me situatën,” tha Presidenti i VMRO-DPMNE Hrisitjan Mickoski, duke iu përgjigjur pyetjeve të qytetarëve në Facebook.

Një periudhë mjaft e vështirë na pret për shkak të qeverisë së paaftë, për shkak të gjithçkaje për të cilën ajo qeveri na përgatit në periudhën midis valës së parë dhe të dytë, kur e gjithë Evropa po përgatitej për valën e dytë, numri i pacientëve në këtë valë të dytë është dhjetë herë më i lartë se numri i pacientëve në të parën. “Për fat të keq, numri i njerëzve që humbin jetën është në dyshifror, dhe ne do të kemi një bombë shoku ekonomik,” tha Mickoski.

Ai vuri në dukje se qeveria nuk di si t’i përgjigjet krizës, sepse ata kanë treguar se ata janë jo vetëm të paaftë, por edhe injorantë.

Kjo është arsyeja pse VMRO-DPMNE propozon masa që do të lehtësojnë jetën e qytetarëve. Ne duam të ndihmojmë qytetarët sepse shohim që ata janë lënë në mëshirën e një qeverie që është e interesuar, jo vetëm shëndetin e qytetarëve. Ne kërkuam lirimin e menjëhershëm të të sëmurëve kronikë, futjen e provave falas për punonjësit shëndetësorë, arsimtarët sepse ata janë në kontakt të përditshëm me qytetarët, formimin e një komisioni të posaçëm, por deri më tani nuk ka asnjë përgjigje nga qeveria përveç qëndrimit injorant të qeverisë. tha Mickoski.

Ai shtoi se kjo valë e dytë, e cila është vazhdimësi e së parës që nuk mbaroi kurrë, do të jetë e keqe për të ardhmen e qytetarëve për shkak të politikave të paaftë dhe injorante të qeverisë së LSDM-së dhe komisionit politik për sëmundjet infektive.

Askush nuk mban përgjegjësi, përkundrazi arrogancë dhe nervozizëm kur keni nevojë për mençuri dhe pjekuri. Ne shohim arrogancë dhe kokëfortësi, dhe nervozizëm dhe kjo është arsyeja pse opozita duhet bindur për gjithçka që do të nënkuptonte cilësi më të mirë në jetën e bashkëqytetarëve tanë, përfundoi Mickoski.