Mesut Shabani pronari dhe kryeredaktori i Radio Visarit Tetovë, nuk flet pse struktura të DBK-së brenda BDI-së ia mbyllën radion në vitin 2009

818

Në fillim shtrohet një pyetje po a nuk kishte mediume tjera aso kohe flas për Tetovën gjithnjë për fillimin …? Po kishte …Ama…Është fillimi i luftës krismat e para dëgjohen është 17 marsi 2001 e shtunë Radio Visari dhe pronari Mesut Shabani njëherit edhe kryeredaktori inkuadron për së pari herë në publikun shqiptar dhe botrorë në orën 13,40 minuta në program drejtëpërsë drejti Komandantin e Brigadës 112 Mujdin Aliu -Komandant Qelën (HAZBI LIKËN) nga pikat e luftimit në fshatin Sellcë e Malësisë së Sharrit ,kur të gjitha mediumet të bllokut maqedonas dhe shtetrore thoshin unishtivme ushte edno terroristiçko gnezdo ,ja faktet që flasin vetë foto dëshmi nga Gazeta Fakti që dilte aso kohe në Shkup 17 mars 2001 me të verdhë e shënuar

Pastaj nuk rreshtën mediumet botrore aso kohe CNN ,BBC,DW,ZDF duke u thirurr si mbulesë se në një radio lokale Radio Visari në Tetovë u inkadrua një Komandant nga Guerila .Pra si për mediumet u thye akulli pas 3 ditëve të flitej edhe për UÇK nga këndi i UÇK-së,pra qytetarët kishin shkëndijën e parë.Kjo është historia e ëmbël e asaj që dukej dhe komandantit nuk iu kujtua asnjëherë që promovuesi i tijë dhe radioja ku u inkudrua UÇK nëpërmes tij të vlersohej dhe të ngritej si medium që e promovoi UÇK në Maqedoni të ngrihej një stad më lartë edhe më keq askund nuk u përmend nëpër përvjetoret, as një mirnjohje nuk iu nda sepse ata e dinin se Mesut Shabani kishte unin e vet ashtu si e shtyri në program ashtu i përballoi edhe kërcënimet nga pushteti maqedon bile edhe ato materialisht aso kohe flasim për 2001 a merni me mend në vijë të parë të luftës ishte Radio Visari e seli të emitimit të programit mes qytetit në Tetovë,kur nuk dihej se çfarë sjell e nesërmja të mernin dhe nuk të sillnin më prapa maskat forcat e shtetit .Pët si bënte syri Mesut Shabanit as në demonstrat e studentëve në Prishtinë në vitin 1981 ku nuk mungoi në asnjë protestë studentore ,nuk ishte organizatori ama pjesmarësi më i rregullti po.Pra deri sa lufta po merte krah Mesut Shabanin ministritë dhe Qeveria si dhe mediumet maqedonase kërkonin linçimin e tij ja faktet në fillim mediumet

Dhe më pas i turet shteti i Maqedonisë mereni me mend ende kohë lufte ende nuk është nënshkruar Marrëveshja e Ohrit ,Këtë akuzë e ka ngrejtur shteti në Gjykatën Themerlore -Tetovë Gjykatë shtetrore jo muhabete muhallash nuk e ka asnjë nga të gjitha strukturat e UÇK dhe të BDI-së as Ali Ahmeti ,as Fazli Veliu, as Musa Xhaferi e kush tjetër as ..as një ministër.. drejtor .. bile për humor as Artan Grubi e akuza e nxjer bile edhe si organizator i luftës …?

ja faktet flasin

Dhe muaj të tërë pasi lufta dihej kur fillon por nuk dihet se kur përfundon 2001 pronari i Radio Visarit -Tetovë Mesut Shabani për shkak se në Brigadën 112 dështuan me sjelljen e radiostacioneve për luftë të UÇK në Tetovë njërën nga Kaçaniku dhe tjetra duhej të sillte komandant Gjini nga Kërçova .Mesut Shabani e mer komplet Radio Visarin dhe e dërgon në fillim Shipkovicë dhe më pas në Lisec pëpr të mbuluar edhe një segment të UÇK të duket si tamam ushtri …dmth krejt pasurinë e vet materiale dhe lëvizëse dhe personalisht edhe vetveten i vë në shërbim të UÇK-së.pra cili nga funksionarët e tashëm dhe të kaluar të BDI-së ka një dokument të asaj kohe me datë dhe me se me çfarë kanë kontribuar për UÇK ja Mesut Shabani i fton të nxjerin gjithë funksionarët e BDI-së nga viti 2001-2019 sa kanë dhënë për UÇK-në se sa kanë marë nga qeverisja e dijmë .Mos u tutni o burra dilni nxirni faktet ..le të krenohen gjeneratat nipërit dhe stërnipërit tuaj që vijnë me kontributin tuaj në UÇK…në kohën kur rrezikohej jeta familjet …dilni me dokumentacion … Mesut Shabani ofron faktografi ja në vazhdim

ja edhe foto dëshmia për qëndrimin atje me Islam Cekën teknik dhe Dj që edhe ai ishte një djalë në shtëpi por nuk u tutë erdhi në UÇK

Agjë nuk do ishte interesante thotë Mesut Shabani se këtë punë dhe sakrifcë e kam bërë për veteveten si obligim familjar njerzor dhe kombëtar ,dhe nuk kam kërkuar asnjëherë mëshirë tek BDI as te Komandant Qela për 18 vite .Por këtyre ditëve nga blloku maqedon Radio Visari ka punuar që nga viti 1993 si ndër radiot e para shqipe private në Maqedoni e deri më 2009 kur u mbyll dhunshëm nga BDI.pra ata të cilët ishin dikur në Këshillin Radiodifuziv tash janë brenda Agjensionit për shërbime mediatike Audio dhe Audiovizuele më thanë se nga X mistri i BDI-së dhe nga shefi i kabinetit të tij kemi qenë në zort që vinin për çdo ditë 2009 të gjenim edhe mizën në mut të ta mbyllnin Radio Visarin …dhe ma mbyllën..po çka se ua di emrat janë tetovarë kur urdhëri i prerë ka ardhë nga Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi …

e tash çfarë bën Mesut Shabani vazhdon të meret me dashurinë e parë poezinë botërisht dihet se viteve 1980-1990 ishte prezent me poezi në Rilindje dhe Zëri i Rinisë pra poezi libri i parë Të vdekurit ska kush ti thotë se ka vdekur u mirëprit jashtëzakonisht shumë mirë

poashtu këtyre ditëve libri i dytë me poezi Gërvishtje në Zemër kaloi në Ministrinë e Kulturës për botim por ky libër me poezi do bëje bum në letërsinë shqiptare për shkak një stili krejt të ri të të shprehurit artistik edhe në skenën ndërkombtare thonë kritikët nga Kosova Shqipëria Kanada dhe Mali i Zi

por Mesut Shabanin mund ta dëgjoni për çdo mëngjes si udhëheqës i lajmeve interaktiv në Radio Red në Tetovë edhe për shkrime në www.telegrami.mk .pra të vetmen gjë që nuk mund tia marin është shkrimi atë e ka dhunti nga Zoti