28.6 C
Tetovo
E hënë, 22 Korrik, 2024
BallinaLajmeMASH pas takimit me sindikatat: Asnjë mësues nuk do të largohet nga...

MASH pas takimit me sindikatat: Asnjë mësues nuk do të largohet nga puna

“Reformat në arsimit fillor do të vazhdojnë sipas dinamikës së parashikuar, sepse jep efektet e pritshme. Sfidat ekzistojnë dhe ato kapërcehen me një qasje të përbashkët, ndërkohë që çdo sugjerim me qëllim të mirë që mund të lehtësojë zbatimin dhe të rrisë efikasitetin dhe efektivitetin e tij është i mirëpritur”.

Kjo është konstatuar në takimin e sotëm ndërmjet përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, Byrosë për Zhvillimin e Arsimit dhe Sindikatës së Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK), si dhe përfaqësues të SASHK-ut që janë pjesë e stafit mësimdhënës, në fushën e gjeografisë dhe të prekur në këtë fazë të tretë të zbatimit të planit për reformimin e arsimit fillor.

Në takim u konfirmua se reforma është e konceptuar mirë dhe do të vazhdojë të zbatohet me mbështetjen e të gjithë aktorëve dhe takimet dhe diskutimet më të shpeshta mund të ndihmojnë në tejkalimin e sfidave që mund të shfaqen aktualisht.
Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, ka theksuar se asnjë mësimdhënës nuk do të shkarkohet dhe as nuk do të marrin pagë më të ulët për shkak të integrimit të lëndëve, që parashihet me reformën.

“Çdo pedagog, lënda e të cilit ligjëron është e integruar me lëndët e tjera të shkencës përkatëse, do të qëndrojë në vendin e tij të punës, do të marrë rrogën për fondin e plotë të mësimit dhe përveç kësaj, së bashku me SASHK-në do të gjendet sërish zgjidhje e përbashkët për të ardhurat personale”.

“Ministria e Arsimit dhe Shkencës u bën thirrje të gjithë aktorëve të tjerë shoqërorë, veçanërisht atyre me ndikim politik, të kontribuojnë në përpjekjet për përmirësimin e cilësisë së sistemit arsimor kombëtar. Ndryshimet nuk mund të ndodhin brenda natës dhe me kritika të pabaza, por gradualisht dhe me pjesëmarrjen konstruktive të të gjithë aktorëve dhe faktorëve”, thuhet në njoftim.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments