Maqedonia Perendimore si zakonisht hiç…Dil fole naj fjal o Grubi Artan / Fabrika e parë e patateve të skuqura hapet në Maqedoni, mbi 1.000 vende pune janë duke u negociuar

35

Lajmi interaktiv

Brenda dy ditëve po njohtohemi nga Qeveria për investime kolosale në Maqedoninë lindore-veriore-juglindore .Me datë 08.07.2021 dora vetë ZKPRMV Grubi Artan na njohton për investim 61 milion eurosh si agjendë e gjelbër në Bogoslovec te Strumica e Zaevit

ndërsa në Maqedoninë Perendimore për këtë lajm morën lodrat dhe zurlet mos na idhnohet Grubi Artan këzdiset Tigri dhe jep dorëheqje …ha…ha

dhe nuk skuqet hiç del na thotë kinse ky ka sosur punë

del edhe Ministri Win-Win Kreshnik Bekteshi poashtu lavdrohet se ai ka sosur punë

doli Zoqi e tha …kujt ti besojmë …unë si Mesut Shabani do i besoj …razbirash na Grubi Artan ..Zaevi e kopjon …

Ndërsa kur është puna e investimeve kapitale Grubi Artan nuk ka qenë në mbledhje të vladës …dil thuje naj fjal pash Balin (A.A.) …RIKÇE …RIKÇE…(fjalë prishtinase arkaike -KSHYRE ,KSHYRE ) pse a nuk po t vesin ama bash hiq atje …qa po thu pash vllavin (në Kosovë po kan probleme me bashtinglloren Ç e theksojnë Q )…pra paraprakisht na përgaditni se çfarë do kaloje qeveria

.Fabrika e parë e patateve të skuqura hapet në Maqedoni, mbi 1.000 vende pune janë duke u negociuar … e thotë Drejtori i Agjencisë për Investime të Huaja dhe Nxitjen e Eksportit, Dejan Pavleski, njoftoi sot se fabrika e parë e patateve do të hapet në vend. nuk na mbetet tjeter ta vajtojme me grate e Zajazit ose

orkestar za svadbe i sahrane goran bregovic ëëëshoku i shokut tand Edi Ramës që i dha Qelsin e Tiranës …kërko edhe ti ta maresh Qelsin e Tiranës

Ndërsa për Wesli Klarkun do dëgjohemi javën tjetër …

linku i lajmit aktiv që qarkullon

https://rabotnik.com.mk/%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%9C%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80/

Drejtori i Agjencisë për Investime të Huaja dhe Nxitjen e Eksportit, Dejan Pavleski, njoftoi sot se fabrika e parë e patateve do të hapet në vend. Sipas Pavleski, kontaktet janë duke u zhvilluar me disa kompani të tjera që janë të sigurt për të investuar.

Sipas tij, ka negociata me një kompani në industrinë e automobilave investimi i së cilës vlerësohet në disa milion euro dhe e cila duhet të hapë mbi 1.000 vende pune. Është gjithashtu e sigurt që deri në fund të vitit një kompani shërbimi do të fillojë të funksionojë, e cila do të hapë 500 vende të reja pune me paga solide.

Unë dua të dërgoj një mesazh inkurajues se ekonomia ngadalë po kthehet në normalitet. Sidoqoftë, gjithçka varet nga zhvillimet globale për shkak të pandemisë. Ne kemi treguar rezistencë si ekonomi dhe mendoj se jemi në rrugën e duhur. Ka shumë investitorë të interesuar, vendi ynë njihet si një zonë e mirë për investime që ofron shumë përfitime. Disa investime janë në proces, por ne gjithashtu kemi kontakte me disa kompani që janë të sigurt për të investuar. Unë mund të shpall një fabrikë të re patate të skuqura që do të jetë e para dhe e vetmja në vendin tonë, një tjetër në Manastir do të investojë pesë milion euro në zgjerimin e kapacitetit të saj me mbi 100 vende të reja pune, do të zhvillojë qendrën e tyre për hulumtim dhe zhvillim, tha drejtori pasi më parë njoftoi se kompanitë maqedonase mund të aplikojnë për çmimet “go global” të Këshillit Ndërkombëtar të Tregtisë.

Megjithëse kishte skenarë të zinj, vitin e kaluar, tha Pavleski, që përfundoi me 206 milion euro në investime të huaja. Kjo është rreth 15 përqind më shumë krahasuar me 2017.