Maqedonia ndër vendet me inflacionin më të lartë në Evropë në maj 2022

48

Të dhënat e plota të publikuara për inflacionin në maj të vitit 2022 konfirmuan konstatimin se Maqedonia është në mesin e vendeve që kanë inflacionin më të lartë brenda Bashkimit Evropian, shtetet që janë pjesë e Zonës Ekonomike Evropiane dhe vendet e rajonit, informojnë nga opozita VMRO-DPMNE. nje deklarate.

Partia thotë se vetëm 8 vende janë para nesh në listë (me Turqinë 9 me një inflacion vjetor prej 73.5 për qind), ndërsa gjithsej 25 vende kanë inflacion më të ulët.

Nga vendet e rajonit, Shqipëria, Sllovenia, Serbia, Kroacia dhe Mali i Zi kanë inflacion më të ulët, ndërsa Kosova dhe Bullgaria kanë inflacion më të lartë.

Islanda, Malta dhe Franca kanë inflacionin më të ulët në Evropë, sipas VMRO-DPMNE.

“Në kushtet e të njëjtit goditje negative nga oferta dhe pozitive nga kërkesa dhe në një politikë të vetme monetare në eurozonë, variacionet e inflacionit në vendet që i përkasin i referohen aftësisë së qeverive për të përballuar inflacionin. Në vendin tonë, me politikë monetare të pavarur dhe qeveri të paaftë, jemi ndër vendet në krye të listës sipas inflacionit!”, thuhet në deklaratën e VMRO-DPMNE-së.