19.2 C
Tetovo
E enjte, 30 Maj, 2024
BallinaKurioziteteMaqedonia ,është ndër vendet, me rrethrrotullime më të pakta

Maqedonia ,është ndër vendet, me rrethrrotullime më të pakta

Cili shtet mban rekordin për numrin e rrethrrotullimeve? Për statistikat kujdeset faqja e internetit DiscoverCars.com, e cila i llogarit ato në harta përmes faqes së internetit OpenStreetMap. Vendet në mbarë botën renditen jo vetëm sipas numrit total, por edhe sipas rrethrrotullimeve për milion banorë. Vendet me një sipërfaqe prej më pak se 10,000 kilometra katrorë u përjashtuan nga studimi.

Studimi konfirmon epërsinë e Francës ndaj analizave të tjera të ngjashme. Në të gjithë territorin ka 42986 rrethrrotullim. Kjo do të thotë 666.8 rrethrrotullim për milion banorë, që është sërish treguesi më i lartë.

Tre të parat janë rrumbullakosur nga Britania e Madhe (25,976) dhe Italia (18,172). Vendi i katërt është i rezervuar për Spanjën me gjithsej 15053 rrethrrotullim. Vendi i parë jo-evropian në listë është Brazili, në vendin e pestë. Vendi i madh i Amerikës së Jugut ka 11,854 rrethrrotullim ose 54.8 rrethrrotullim për milion banorë.

Për krahasim, në Bullgari ka vetëm 260 rrethrrotullim, i cili është në fund të vendeve të BE-së. Sllovakia ka rënë me dy, ashtu si Letonia me 168.

Në Ballkan shifrat janë si më poshtë: Mali i Zi – 62, Maqedonia – 95, Serbia – 225 dhe Shqipëria – 238. Në Rumani janë 1595, në Turqi – 3899, në Greqi – 531, dhe në Kroaci janë 662.

Pas Francës, Portugalia është vendi me më shumë rrethrrotullim për një milion banorë mesatarisht. Ka 4851 rrethrrotullim, që do të thotë se ka 473.4 për milion banorë, pra Portugalia është përpara Norvegjisë (427.1), Islandës (421) dhe Irlandës (385).

Në këtë renditje, Bullgaria është në vendin e dytë të fundit nga të gjitha vendet evropiane me një mesatare prej 38.9 për milion banorë, ndërsa Serbia fqinje ka 31.5.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments