Malajzia u bën thirrje grave që të bëjnë grim dhe të shmangin bezdisjen e burrave gjatë izolimit

256

Nga Ekonomia Online

Autoritetet malajziane kanë këshilluar gratë të bëjnë grim dhe të shmangin bezdisjen e burrave të tyre gjatë mbylljes së coronavirusit, duke shkaktuar akuza për seksizëm

Kombi i Azisë jug-lindore ka urdhëruar 32 milionë njerëzit e tij të qëndrojnë në shtëpi për të frenuar përhapjen e koronavirusit, i cili ka infektuar më shumë se 2,700 njerëz atje, shkruan Indeksonline.

Në një seri postimesh në Facebook, ministria e grave në Malajzi ofroi këshilla se si gratë duhet të sillen gjatë bllokimit. Njëri tregoi një fotografi të një çifti duke varur rrobat së bashku pranë një murali që këshillonte gratë të ‘shmangnin bezdisjen’ e burrave të tyre.

Një qeveri drejtuese për personat e cenueshëm, përfshirë viktimat e abuzimit në familje, në Malajzi ka parë një rritje të thirrjeve prej më shumë se 50 përqind që nga fillimi i bllokimit në 18 mars, raportojnë media lokale.

Malajzia aktualisht ka 2.766 raste të konfirmuara dhe 43 vdekje, tregojnë shifrat e fundit nga ministria e shëndetësisë.