Lefkov-Deputeti i Vmro-Dpmne-së / Nëse droga është e vitit 2016, autoritetet malazeze nuk do ta kishin ditur se ai ishte fshehur në atë automjet…(video)

45

A ka ndonjë skandal që nuk i ka ndodhur shtetit nën udhëheqjen e dyshes kriminale Spasovski – Zaev. Ne gjithashtu u bëmë një tallje me rajonin. Oliver Spasovski është i detyruar dhe përgjegjës si Ministër i Brendshëm që t’i shpjegojë publikut pse po institucionalizon krimin? Si Ministria e Brendshme e udhëhequr nga Oliver Spasovski arriti të bëhet një strofull e krimit. Droga e sekuestruar në një automjet të Ministrisë së Brendshme në Mal të Zi e ndjekur nga një shpjegim qesharak dhe patetik për drogat e harruara të 5 viteve më parë tregon edhe një herë se Ministria e Brendshme e Spasovskit, në vend që të ndjekë dhe gjuajë kriminelët e drogës, i mbron ata, thotë Mile Lefkov , Deputet i VMRO -PDMNE.

  • Publiku e di se kush në 5 vitet e fundit prodhon, kontrabandon dhe punon me drogë. Familja Zaevi si pronare të plantacioneve më të mëdha të prodhimit të marihuanës, Shefi Chipsio dhe shoferi i Zaevi si kontrabandistë të dëshmuar, dhe tani a iu bashkua Spasovski zyrtarisht atij serie? Pse hesht Spasovski për rastin e drogës së sekuestruar në Mal të Zi? Shpjegimet nga Ministria e Brendshme se droga është e vitit 2016 dhe ndodhet në automjet janë qesharake. Nga viti 2016 e deri më sot ai është më shumë se 5 vjeç, dhe Oliver Spasovski është një ministër i pandërprerë në Ministrinë e Brendshme dhe ai kishte kohë të mjaftueshme për t’u njohur me çdo pjesë të ministrisë, dhe për të mos i lënë drogë në veturën e tij. Kë po gënjen Spasovski? Nëse automjeti i përkiste Ministrisë së Brendshme, dhe droga është e vitit 2016, dhe jo tani, nga e dinin autoritetet malazeze se kishte drogë në atë automjet? Ne e dimë se forcat e policisë në të gjithë vendet punojnë me raporte dhe informacione të mbajtura nga shërbimet partnere, fakti që ata kapën drogë në një automjet të Ministrisë së Brendshme tregon se droga nuk është e 5 viteve më parë, por tani e tutje, tha Lefkov.

Lefkov tha gjithashtu se “Prokurori Publik nuk duhet të presë për Spasovskin i cili po vepron mirë, le të kërkojë ndihmë nga autoritetet malazeze dhe le të pyesë se nga janë drogat, nga duhet të ishin dorëzuar dhe kush qëndron pas urdhrit, është e qartë se bëhet fjalë për përgjimin e trafikut të drogës. “Nëse Prokurori Publik nuk kërkon një ndihmë të tillë, padyshim bëhet se ai po mbron kriminelët në Ministrinë e Brendshme nën udhëheqjen e Spasovskit, i cili është shefi i tyre jo vetëm zyrtarisht, por edhe në krim.”

  • Nëse droga do të ishte e vitit 2016, ata nuk do të ishin ulur në një automjet në parkun e makinave në Ministrinë e Brendshme për vite, por do të ishin shkatërruar. Çdo konfiskim i drogës regjistrohet, dhe droga shkatërrohet, nuk mbahet në Ministrinë e Brendshme. Ne presim që Prokurori Publik të veprojë në mënyrë profesionale dhe profesionale, të gjitha faktet në rast janë në dispozicion. Përgjegjësia për kontrabandistët e drejtpërdrejtë, porositësit e tyre, por edhe për Spasovskin, i cili është i pari në institucionin të cilit ky skandal është një nga një sërë skandalesh të shumta që tronditën Ministrinë e Brendshme, thotë Lefkov.