Kryetari i Bullgarisë Radevi ndalon masat e kryeministrit Bojkov: Nuk lejoj që uria të mund frikën

302

Presidenti bullgar Rumen Radev sot vuri veton pjesërisht në Ligjin e Emergjencave, i cili Qeveria planifikon të kufizojë përhapjen e koronavirusit, duke thënë se zgjidhje të caktuara do të sjellin më shumë probleme sesa çdo përfitim.

Ligji u miratua të Premten në Parlamentin Bullgar, i cili gjithashtu shpalli gjendje të jashtëzakonshme në vend javën e kaluar deri më 13 Prill. Radevi tha se kufizimet do të rritnin ankthin dhe një ndjenjë krize midis njerëzve tashmë të shqetësuar për mungesën e burimeve për të luftuar virusin.Asnjë betejë nuk është fituar me frikë,” tha Radev, raporton media britanike.

Ai shtoi se ligji nuk bëri sa duhet për më të prekurit dhe më të ndjeshmit .

“Mungesa e masave adekuate do të çojë në një situatë ku uria kapërcen frikën dhe pasojat do të jenë shkatërruese,” tha Radevi.

Radevi tha se ai ndau mendimin se forcat e armatosura duhet të ndihmojnë shoqërinë, por tregoi se atyre u ishte dhënë fuqi e jashtëzakonshme pa u këshilluar me komandantin suprem.

Emergjencat në Bullgari kanë mbyllur shkolla, bare dhe restorante, parqe dhe terrene lojrash, si dhe transport publik. Për të qenë në gjendje të “pezullojë” veton e presidentit, qeveria e Boyko Borisov dhe shumica parlamentare kanë nevojë për 121 vota nga 240 vendet në legjislaturë.

linku https://vesnik.com/node/82420