Kreshnik Bekteshi: Ka mjaftueshëm ushqim, tregtarët ti respektojnë vendimet e çmimeve

303

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi u thotë qytetarëve se ka mjaft ushqim në vend për disa muaj, dhe tregtarët të respektojnë vendimet e Qeverisë në lidhje me çmimet e produkteve. Shpall një ngrirje të afërt të çmimeve të frutave jugore, dhe është marrë një projektvendim.

-Unë i siguroj të gjithë qytetarët se kemi mjaft ushqim jo vetëm për momentin, por edhe për muajt në vazhdim. Ne nuk mund të parashikojmë se sa do të zgjasë virusi, sa do të zgjasin ndalimet, por sigurisht që ne jemi të furnizuar me furnizime ushqimore në vendin tonë, tha Bektashi në përgjigje të një konference për shtyp në një konferencë shtypi qeveritare sot.

Ai kujtoi që Ministria e Ekonomisë fillimisht kishte marrë masa në lidhje me ngrirjen e çmimeve të produkteve të caktuara, në veçanti të produkteve themelore ushqimore dhe në përputhje me kompetencat e saj ndalon dhe eksporte të miellit dhe grurit në vende të tjera. Ai u bëri thirrje kompanive të mos përdorin mundësinë për të fituar fitime sepse, siç tha ai, tani nuk është koha për të.

-Do të dëshiroja t’u bëj thirrje të gjitha kompanive, veçanërisht tregtarëve të mëdhenj dhe të vegjël, por në të njëjtën kohë prodhuesit e ushqimit të respektojnë vendimet e qeverisë për çmimet, sepse vendimet janë specifike, koncize dhe të sakta. Inspektorati Shtetëror i Tregut (ISHT) është duke punuar duke bërë kontrollet e duhura, por kërkoj nga qytetarët që të raportojnë numrin pa pagesë 191, tha Bekteshi, duke shtuar se ISHT do të ndërhyjë menjëherë pasi të regjistrohet sipas mundësive të saj.

Ai theksoi se ISHT do të inspektojë më tej tregtarët pasi të mbarojë gjendja e jashtëzakonshme dhe do të ketë dënime të përshtatshme për mosrespektimin e vendimeve të Qeverisë në përputhje me ligjet e vendit tonë.

“Tashmë është marrë një projektvendim për ngrirjen e çmimit të frutave jugore, dhe ISHT po kryen kontrolle të përshtatshme, veçanërisht për tregtarët e mëdhenj që importojnë produktet e përmendura”, tha Bekteshi.