Koordinimi i Xhaferit përfundon pa sukses: Aleanca dhe Alternativa kundër shtyrjes së regjistrimit

76

Koordinimi me kryetarin e parlamentit Talat Xhaferi përfundoi pa mbështetjen e të gjithë koordinatorëve të grupeve parlamentare për shtyrjen e regjistrimit. Koalicioni opozitar Aleanca dhe Alternativa kundërshton regjistrimin në Shtator. Sloboden Peçat ka mësuar se Kryetari Xhaferi do të presë vendimin përfundimtar të liderëve të partisë Zijadin Sela dhe Afrim Gashi në dy ose tre orët e ardhshme. Nëse opozita merr një vendim pozitiv, seanca në të cilën do të caktohet Ligji për Regjistrimin do të caktohet sonte dhe do të zgjasë deri në orën 21:00.

Nëse nuk ka pëlqim, atëherë koordinimi ishte i hapur për mundësinë e seancës parlamentare me ndryshimet që do të mbahen nesër duke filluar nga ora 11 e mëngjesit.

Koordinatori i grupit parlamentar AA / Një Skender Rexhepi i tha Sloboden Pecat se ata ishin kundër shtyrjes së regjistrimit.

  • Shtyrja e regjistrimit për në shtator është një vendim politik dhe jo për shkak të gjendjes shëndetësore. Ai u miratua për arsye politike, sepse vetëm shqiptarët janë regjistruar në diasporë, ndërsa maqedonasit bojkotuan. Kur thamë që regjistrimi nuk duhet të mbahet gjatë një pandemie, nuk jemi të bindur se regjistrimi do të jetë në përputhje me të gjitha protokollet. Nga ana tjetër, merren vendime për shtyrjen e regjistrimit. Regjistrimi duhet të fillojë nesër, siç është rënë dakord tashmë, thotë Rexhepi.

Sot, Kryeministri Zoran Zaev tha se pret një marrëveshje me të gjitha partitë e përfaqësuara në parlament.

  • Unë pres që të kemi një zgjidhje ligjore për të shtyrë regjistrimin. Nëse nuk ka ndonjë ndryshim në Ligjin e Regjistrimit, atëherë Enti Shtetëror i Statistikave duhet të fillojë regjistrimin. Tashmë ekziston një shumicë prej dy të tretave për shtyrjen e regjistrimit, por ne duam që shtyrja të mbështetet nga të gjithë, tha Zaev.
  • https://www.slobodenpecat.mk/bez-uspeh-zavrshi-koordinaczijata-kaj-dhaferi-alijansata-i-alternativa-ja-matat-smetkata-za-odlozhuvane-na-popisot/