Izolimi na troket / Maqedonia do të kthehet në normalitet vetëm në vitin 2024, bota në 2022!

265

Izolimi i vërtetë e pret Maqedoninë si pjesë e sistemit të vaksinimit Kovax. E gjithë bota pritet të kthehet në normalitet në vitin 2022 ndërsa Maqedonia duhet të presë deri në vitin 2024. Këtë e tregon hulumtimii i Institutit të shquar GZero nga shkencëtari politik Jan Bremer, kreu i kompanisë kryesore globale të vlerësimit të rrezikut politik Eurasia.

Kjo kompani konsiderohet si një nga më të njohurat dhe madje është pjesë e procesit të negociatave të BE-së. Raporti, i cili krahason se cilat vende kur kthehen në normalitet, tregon se ne në botën e zhvilluar do të arrijmë fazën e imunitetit nga Covid 19. Studimi u botua gjithashtu në The Economist Intelligence Unit.