Ish-ministrja kroate arrestohet për mashtrim

39

Zagreb, 10 nëntor – Gabriela Zhalac, ish-ministre kroate e Zhvillimit Rajonal, sot është arrestuar për shkak  të mashtrimit që ka ndodhur përderisa ka qenë në krye të Ministrisë, me çfarë shtetin e ka dëmtuar për rreth dy milionë euro.koha,mk

Gjithsej janë arrestuar katër persona nën dyshim për mashtrim në Ministrinë e Zhvillimit Rajonal dhe për fondet e BE-së. zyra e Prokurorisë Publike Evropiane, në bashkëpunim me Zyrën e Policisë Kombëtare Kroate për Shkatërrim të Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, sot zbatuan veprime për prova urgjente në Kroaci, kumtoi Prokuroria Publike Evropiane.

Pas marrjes në pyetje të ish-ministres, prokurorët do të marrin vendim për veprim të mëtejshëm në këtë rast.

Zhalaci është arrestuar pasi punonte me një kompaninë softuerike të kontraktuar nga Ministria derisa ajo ka qenë në krye të kompanisë. Bëhet fjalë për një punë rreth dy milionë euro.