Hashim Thaçi / Vendimin e Kurtit që cenon lirinë e qytetarëve do ta çojë në Kushtetuese

209

Presidenti i vendit Hashim Thaçi ka thënë se do ta dërgojë në Gjykatën Kushtetuesë vendimin e qeverisë Kurti për kufizimin e lëvzijes së qytetarëve.

Thaçi po ashtu ka thënë nesër gjatë ditës do ta dërgoj këtë vendim në Gjykatën Kushtetues.

“Nesër do ti kërkoj Gjykatës Kushtetutës pezullimin dhe anulimin e këtij vendimi në përputhshmëri me procedurat”, ka thënë ai.

Ndër të tjera, Thaçi ka thënë se vendimi i qeverisë Kurti është anti kushtetues dhe si i tillë nuk duhet të zbatohet nga organet e rendit dhe sigurisë.

ndryshe në vendimin e qeverisë nga nesër qarkullimi ndalohet nga ora 10:00 e mëngjesit deri në orën 16:00 dhe nga ora 20:00 deri në 06:00