Fatmir Bytyqi-LSDM: Radiatorët e qytetarëve tanë në qytetin e Shkupit do të qëndrojnë të ngrohtë

17

Në seancën e sotme të Qeverisë ka nisur procesi që siguron zgjidhjen e problemit me furnizimin me energji termike. Radiatorët e qytetarëve tanë të qytetit të Shkupit dhe komunave do të qëndrojnë të ngrohtë deri në fund të sezonit të ngrohjes.

Këto ditë ka pasur trazira publike se ku i takon përgjegjësia për zgjidhjen e këtij problemi dhe ndonëse sigurimi i ngrohjes është obligim komunal i Qytetit të Shkupit, nevoja e qytetarëve që të jenë në radhë të parë është përgjegjëse dhe Qeveria ka e bëri atë.

Në dy javët e fundit të gjitha drejtoritë ekonomike në Qeveri kanë pasur takime të rregullta ku janë diskutuar të gjitha opsionet dhe zgjidhjet e mundshme dhe besoj se kemi gjetur zgjidhjen më pragmatike që i shfrytëzon të gjitha mundësitë ligjore me të vetmin qëllim mbrojtjen e qytetarëve.

Qeveria dje ka marrë një vendim me të cilin ka kërkuar që Teto të furnizojë me energji elektrike dhe avull si lëndë djegëse për BEG në periudhën prej orës 5 deri në 13:00. Teto sot e ka pranuar vendimin e djeshëm të Qeverisë dhe nga sonte në ora 22:00 do të fillojë me shpërndarjen e energjisë elektrike në ESM dhe në këtë mënyrë do të sigurojë ngrohje shtesë për qytetarët dhe do të vazhdojë deri në fund të sezonit të ngrohjes.

Qeveria në procesin e negociatave me BEG dhe TETO mbrojti interesat e qytetarëve dhe ata mund të jenë të sigurt se shtëpitë e tyre do të jenë të ngrohta.