Erdogan nis shpërndarjen e maskave falas: Shitja e tyre është e ndaluar

213

Presidenti Rexhep Erdogan së fundmi ka njoftuar se shitja e maskave është e ndaluar në të gjithë Turqinë. Ato do jepen falas për të gjithë popullin. Do shpërndahen nëpër sueprmarkete ose nëpër shtëpitë e çdo qytetari.

“Ne kemi rezerva të mjaftueshme dhe plane prodhimi për të gjithë popullsinë derisa të mbarojë pandemia”, është shprehur presidenti.

Ai ka deklaruar se do ndërtohen dy spitale të reja në Turqi me 1,000 shtretër gjatë luftës kundër koronavirusit.

Sipas Erdoganit, njëri nga spitalet do të ndërtohet në rrethin Jeshikoj në anën evropiane të qytetit, ndërsa tjetri do të ndërtohet në Sanxhaktepe në anën aziatike.