Deputeti Milloshoski / Zaevi i premtoi Borisovit Bankë dhe kompaninë e telekomunikacionit?

367

Sipas burimeve jozyrtare diplomatike, unë mësova se përveç pazarllëkut me historinë maqedonase, pavarësinë dhe heronjtë kombëtarë, Zaev premtoi Borisov se kapitali bullgar do të hynte në një bankë të madhe maqedonase dhe një kompani të madhe telekomunikacioni, tha deputeti Antonio Miloshoski dhe Kryetari i Komisionit të Politikës së Jashtme. Ne besojmë se Bashkimi Evropian, përfshirë Bullgarinë, duhet të njohin faktin se Republika e Maqedonisë në 20 vitet e fundit ka merituar të fillojë negociatat pa asnjë shantazh. Lejoni historianët të diskutojnë mbi historinë, por fillimi i negociatave nuk duhet të varet nga ndonjë kërkesë tjetër. Ajo që është thënë në qarqet diplomatike jozyrtare është se një pjesë e tensionit që ka lindur midis Borisov dhe Zaev i referohet disa premtimeve të bëra nga Zaev në lidhje me historinë, identitetin dhe gjuhën maqedonase. Por tensioni lidhet gjithashtu me premtimin e Bullgarisë për t’u bashkuar me një bankë të madhe maqedonase dhe një kompani të madhe telekomunikacioni. Ne nuk mund ta dimë se sa e vërtetë është kjo, sepse Qeveria punon e mbyllur – thotë Milososki.

https://republika.mk/vesti/makedonija/zaev-mu-vetil-na-borisov-banka-i-telekomunikaciska-kompanija/