Bisedimet me investitorët Kodra e Diellit,nga Abu Dabi-thotë Bujar Osmani ,Kreshnik Osmani nga Gjermania,në dimër-ski qendër,në verë qendër golfi ?!

84

Gjatë vizitave jashtë vendit, Tetova dhe Kodra e Diellit u diskutuan si potenciale ekonomike për investime, dhe një mundësi e tillë ekzistonte në Abu Dhabi, tha Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani nga Tetova. Sipas tij, u morën në konsideratë dy qasje për investime në drejtim të turizmit veror dhe dimëror.

-Një qasje ndaj Kodrës së Diellit si një mundësi për të investuar jo vetëm në turizmin dimëror, por edhe në turizmin sportiv veror. U ngrit pyetja rreth mundësisë që Kodra e Diellit të përdoret si një qendër golfi në verë dhe si një vendpushim skish në dimër. Ne gjithashtu e paraqitëm atë si një qendër rajonale së bashku me Kosovën, për të përfaqësuar të dy anët e malit, sepse padyshim që investitorët e mëdhenj po kërkojnë tregje më të mëdha rajonale dhe mundësia për tu prezantuar në rajon është gjithmonë më tërheqëse. Ne po fillojmë këtë fushatë për të promovuar potencialet tona dhe investimet e huaja dhe kjo është arsyeja pse ne jemi këtu, për një qasje më të koordinuar, për të shpërndarë diplomatët tanë nëpër botë, tha Bujar Osmani,

Kryetarja Teuta Arifi thotë se komuna ka vullnet dhe interes për të bashkëpunuar me institucionet shtetërore duke pasur parasysh rëndësinë ekonomike dhe zhvillimore të Kodrës së Diellit

  • Bëhet fjalë për kompetenca të ndara për ne si Komuna e Tetovës. Sidoqoftë, për qytetarët Kodra e Diellit është e rëndësishme jo vetëm për turizmin por edhe për zhvillimin e tërë rajonit të planifikimit të Pollogut. Nga ky aspekt, ne jemi në koordinim të vazhdueshëm me Qeverinë sepse është e qartë për të gjithë ne që ka nevojë për një studim të thellë të fizibilitetit që është bërë tashmë, si dhe për një investim shumë më të madh që duhet të vijë nga buxhetet ndërkombëtare dhe burimet. Nga aspekti i detyrimeve që ne si komunë kemi sa i përket dokumentacionit të planifikimit dhe të tjera, ne jemi absolutisht të gatshëm të jemi një ndihmë dhe mbështetje e madhe. Obligationshtë detyrimi ynë ta realizojmë atë. Ne kemi një histori të një plani të detajuar urbanistik i cili është në një komunikim të gjatë të ndërsjellë ndërmjet Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve dhe Komunës së Tetovës. Shpresoj që në këtë drejtim të kemi kërkuar asnjë vonesë sa i përket përgjigjeve pozitive në mënyrë që të mund të realizohen, tha Teuta Arifi.

Osmani dhe Arifi së bashku me këshilltarët ekonomikë të cilët do të jenë përgjegjës për tërheqjen e investimeve jashtë vendit patën një takim për tu njohur me potencialet në rajonin e Tetovës

I pyetur nga TV21, ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi ka njoftuar se investitori i Kodrës së Diellit nuk është nga Abu Dabi, por është nga Evropa.

“Sa i përket investitorit që u përmend në fjalimin e kryeministrit, nuk është nga Abu Dabi. Sigurisht, se ne mbetemi të hapur që të fitojmë oferta nga të gjitha anët sa i takon zhvillimit të Kodrës së Diellit. Investitorët vijnë nga Evropa dhe sigurisht se kanë propozim konkret i cili do të shqyrtohet dhe do të duhet të vendoset këtë vit”, tha Bekteshi.

Bekteshi ka bërë të ditur, se ka plan që Kodra e Diellit të lidhet me qendrën skijuese në Kosovë, Brezovicën. Për këtë, siç tha ai, kanë dorëzuar letër deri te Qeveria e Kosovës, nga ku presin përgjigje.

“Plani për t’u lidhur me Brezovicën mbetet, kjo me qëllim që të mund t’i lidhim të dy qendrat skijuese edhe në pjesën e Kosovës, edhe në pjesën e shtetit tonë. Ne tashmë kemi dërguar letër deri te Qeveria e Kosovës dhe presim që ajo të shqyrtohet, dhe në momentin kur do të kemi seancë të përbashkët qeveritare”, tha më tej Bekteshi, transmeton TV21.

Kodra e Diellit u aktulizua sot, fillimisht nga ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani i cili gjatë vizitës në Tetovë me këshilltarët ekonomikë, deklaroi se në Abu Dabi ka lobuar për Kodrën e Diellit, pasi siç tha, ka parë interesim për investim.

Ndërkaq, kryeministri Zoran Zaev, duke prezantuar më vonë planin ndërhyrës për investime 2021-2027, bëri të ditur se marrëveshja për Kodrën e Diellit është në fazën finale dhe se parashihet dhënie me koncesion për 99 vjet./TV21

https://24info.mk/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%88%D0%B0/

https://tv21.tv/bekteshi-investuesi-i-kodres-se-diellit-nuk-eshte-nga-abu-dabi/