ASH – AAA: Një muaj pas tragjedisë në Tetovë, askush nuk mban përgjegjësi

38

 Partitë opozitare shqiptare Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa, nëpërmjet një kumtese për media thonë se janë konfirmuar të gjitha paralajmërimet e tyre në lidhje me tragjedinë në spitalin modular në Tetovë.

Nga ASH – AAA thonë se kjo qeveri përveç që dogji 14 jetë dhe zemrat e të gjithë neve, u tall edhe me dhimbjen e familjarëve të viktimave.

“U mbushën një muaj nga tragjedia në spitalin modular në Tetovë, ku 14 qytetarë të Tetovës u dogjën për së gjalli dhe deri më sot ende nuk ka as përgjegjësi morale dhe as ligjore. U fol shumë për hetime, ekspert ndërkombëtarë, por ende nuk kemi asnjë epilog nga këto hetime. Sot lirisht mund të konstatojmë se gjyqësori i politizuar dhe regjimi hibrid i LSDM-së dhe BDI-së”.

“Aktrimet për gjoja dorëheqje për të cilat po ashtu ne paralajmëruam, po ashtu rezultuan siç thamë ne, një mashtrim i madh dhe tallje me familjarët. Sot, nuk kërkojmë drejtësi dhe përgjegjësi nga ju që e dëshmuat se jeni të papërgjegjshëm. Sot, ju paralajmërojmë se drejtësia do të vijë, do të godas mbi të gjithë ju që me krim dhe korrupsion vodhët edhe nga shëndeti i qytetarëve, nga siguria e institucioneve bazë dhe nga çdo gjë tjetër që lidhet me sigurinë e qytetarëve”.

“Ju e dëshmuat se jeni të rrezikshëm për jetën e çdokujt në këtë vend, andaj ftojmë qytetarët që bashkërisht të heqim këtë rrezik për jetën e të gjithë neve dhe të më pas të nxjerrim para drejtësisë të gjithë ata që na nxijnë jetën për këto dy dekada”, thonë nga ASH – AAA.