ARM dhe SHBA në “ofensivën e ndërtimit” në Krivolak, përgaditjet për stërvitjen pranverore “Grushti vendimtar 21”

71

Një plan ambicioz për zhvillimin e poligonit të Ushtrisë Krivolak në bashkëpunim me Shtetet e Bashkuara u njoftua sot nga Ministrja e Mbrojtjes Radmila Sekerinska Jankovska, e cila vizitoi poligonin me Ambasadoren e SHBA Kate Burns. Njësitë inxhinierike maqedonase dhe amerikane në mars do të fillojnë rregullimin intensiv të Krivolak në pritje të stërvitjes pranverore “Greva vendimtare 21”, e cila do të përfshijë më shumë se 1,200 maqedonas, rreth 700 amerikanë, si dhe ushtarë nga Bullgaria dhe Greqia.

“Sot ne patëm mundësinë të dëgjojmë nga përfaqësuesit tanë dhe amerikanë një plan vërtet shumë ambicioz jo vetëm për këtë vit, por edhe për ushtrime të mundshme në 2022, por edhe për disa vitet e ardhshme, në të cilat vetëm Shtetet e Bashkuara do të sigurojnë fonde dhe mbështetje për 5 projekte, me të cilat do të përdorim pika të ndryshme të Krivolak për një stërvitje specifike ushtarake. Me këtë ne do të jemi konkurrues, me këtë do të jemi në gjendje të kontribuojmë, me atë në një farë mënyre do të jemi në gjendje të sigurojmë edhe kompensim financiar, sepse disa nga aleatët po kërkojnë vende të tilla ku këto ushtrime janë të mundshme, ku ju do të kanë hapësirë ​​të mjaftueshme. “, Tha Sekerinska.

Midis pesë projekteve të financuara nga SH.B.A. janë dy transportues të blinduar të personelit, një me synime të lëvizshme dhe përmirësime të tjera të infrastrukturës në poligon.

Në mes të marsit, njoftoi Sekerinska, rreth 275 anëtarë të Batalionit të 15-të Inxhinierik të Ushtrisë së SHBA në Evropë do të mbërrijnë në Krivolak, të cilët me kolegët e tyre maqedonas do të përgatisin intensivisht terrenin e stërvitjes për stërvitjen e ardhshme. Ndër përgatitjet është azhurnimi i rrugës që u shpua nga inxhinierët maqedonas vitin e kaluar, e cila tani do të jetë gati për trafikun e automjeteve të blinduara të rënda.

“Së bashku me Shtetet e Bashkuara dhe forcat e tyre të armatosura, ne planifikojmë zhvillimin e Krivolak, ne punojmë së bashku në zhvillimin e Krivolak, dhe këtë pranverë ne do të vazhdojmë ta përdorim atë së bashku, si një kapacitet fenomenal jo vetëm lokal, kombëtar, por më lart të gjitha si kapacitet i NATO-s. Kjo dhe java tjetër janë dy javë që do të tregojnë mënyrat e ndryshme në të cilat ne bashkëpunojmë me partnerin tonë strategjik në përgatitjen, realizimin dhe gatishmërinë e përbashkët luftarake, dhe kjo flet për marrëdhëniet e thella, të gjata politike dhe të mbrojtjes që kemi “. Me Shtetet e Bashkuara “, tha Sekerinska.

ARM dhe Forcat e Armatosura të SH.B.A.-së, të cilat kanë një histori të pasur luftarake të përbashkët, gjithashtu kanë një histori të pasur të stërvitjeve të përbashkëta në Krivolak.

“Çdo njësi amerikane që kishte mundësinë të stërvitej në Krivolak kishte vetëm fjalë lavdërimi për hapësirën dhe potencialin e saj dhe për mundësitë për kryerjen e ushtrimeve luftarake reale dhe efektive. Poligoni ushtarak Krivolak është një kapacitet vërtet unik për Maqedoninë Veriore. “Ne jemi shumë të kënaqur me investimet tuaja në gamë, qasjen ndaj aktiviteteve dhe ushtrimeve të ardhshme, dhe kjo është një nga arsyet pse investojmë në zhvillimin e gamës”, tha Ambasadorja Burns, e cila theksoi se ajo ka qenë gjithmonë e impresionuar nga ekspertiza dhe profesionalizmi i ushtarëve maqedonas dhe vlerësoi planet për zhvillimin e poligonit.

https://meta.mk/krivolak-e-bide-kluchen-voen-poligon-vo-regionot/