Ambasadori i Francës Timonie: Qytetarët të përfshihen në procesin e reformave dhe të dalin në zgjedhje

265

Kristijan Timonie, ambasadori i Francës mendon se qytetarët duhet të jenë më aktivë në procesin e reformave dhe të dalin masivisht në zgjedhjet e ardhshme. Ai pas vizitës së tij në komunën e Gostivarit paralajmëroi se fushata e ardhshme dhe zgjedhjet parlamentare do të ndiqen me sy hapur.

Timonie realizoi takim me kryetarin e komunës së Gostivarit Arben Taravari në të cilin, siç thanë që të dy kanë biseduar për gjendjet aktuale në komunë dhe aktivitetet parazgjedhore.

“Këto zgjedhje do të jenë sfidë që të konsolidohet pasqyra dhe fama e Republikës së Maqedonisë së veriut dhe mundësi që të tregohet se në këtë vend respektohen kriteret për zgjedhje korrekte dhe demokratike. Kjo do të jetë baza për ndjekjen përmes rrugës elektronike. Shpresoj se edhe fushata do të zhvillohet sipas atyre kritereve që do të jetë e rëndësishme për qëndrimin e vendit tonë. Për këto arsye sjellja e partive politike duhet të tregohet në terren, sepse ne nga afër i ndjekim të gjitha aktivitetet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme, sepse në vend ka filluar procesi i reformave.Për këto arsye me rëndësi është pjesëmarrja më aktive e qytetarëve, sepse në atë mënyrë ata do të japin edhe legjitimitet të institucioneve dhe proceseve”, ka thënë Timonie dhe ka bërë thirrje për jehonë më të madhe në zgjedhje.

Taravari tregoi harmonizim në pjesën e zgjedhjeve se Maqedonia duhet të tregojë se ka kapacitet për t’i zbatuar në rend më të mirë, sepse siç theksoi, ata janë provim që duhet të kalojë me sukses.

Në pyetje të gazetarëve nëse do të jetë në ndonjërën prej listave me kandidatë për pacientë, ai tha se nuk do të jetë, edhe pse një pjesë të anëtarësimit këtë e kanë kërkuar.