Ali Ahmeti: Ja çka më tha Gjenerali Klark

30

Ali Ahmeti
Ndoshta ka të rinjë që edhe mund mos ta njohin sot, por duhet ta dijnë, ky këtu është gjenerali amerikan Wesley Clark, ish shef i NATOsë, në kohën e luftërave në ish Jugosllavi, jo më larg se para dy dekadave, burrë që i doli në krah drejtësisë dhe gjynjëzoi Millosheviçin dhe forcat serbe dhe është simbol i miqësisë tonë me botën perendimore.
I jashtëzakonshëm ka qenë dhe vazhdon të jetë roli i tij në përkrahje të proceseve paqësore dhe demokratike në vendin tonë dhe vendet e rajonit të Ballkanit.
Gjenerali Clark më tha diçka të cilën dua ta ndaj me ju: “Je nga të paktët në histori që ka përdorur forcën për ta ndërtuar paqën dhe ia dole.” I thash, e kam mësuar nga ju.
U kënaqa fort nga biseda e shtruar dhe e sinqertë, por më së shumti nga takimi me Gjeneralin Clark sepse e kisha dëshiruar prej kohësh.
Përjetësisht mirënjohës ndaj gjeneralit, SHBA-ve dhe NATO-së.