Nuk ishte parakampanjë për Zgjedhje të Parakohëshme në RMV.Ishin vetëm zhurmuesit kundër intervistës së Z.Selës ?.Të gjitha partitë që mund të thonë fjalën, sot për një, nëpër Tv.

81

Lajmi interaktiv

www.telegrami.mk

I përfshimë në këtë krahasim…3 partitë nga blloku shqiptar në RMV ,që do kenë fjalën kryesore ,në zgjedhjet parlamentare, qoftë të rregullta,qoftë të parakohëshme që i kërkon me ”ngulm ” në thojza VMRO-DPMNE …nënkuptohet,dikush nga jashtë shtetit për destabilizim të gjithë rajonit .që e paralajmërojnë nga Sërbia hyrjen në Kosovë me ushtri pra nënkupton luftë..në Kosovë….qarqe të caktuara ruse dhe serbe dëshiron ti vijë era ..edhe Maqedonisë…sepse kur Maqedonia do ishte në proces zgjedhor ….trysnitë mbi Kosovën për lëshimin pe, ndaj nënshkrimit të marrëveshjes me Serbinë në dobi të Serbisë kuptohet i përshtatet apriori planeve të Rusisë në Ballkan që do të shtoheshin ….dhe përkrahja e Qeverisë së Maqedonisë…nuk do ishte e plotë…për shkak Qeverisë teknike …që si rregull ndodh në proces në tre mujorin para zgjedhjeve që e kërkon VMRO-DPMNE…përkrahur nga opozita e bllokut shqiptar..vetëm nuk duhet të harohet nga qarqe të caktuara të VMRO-DPMNE ,dhe opozitës shqiptare se …NATO…është në RMV…por situatës vetëm mund ti vijë era …sepse po të hyjmë në tre mujorin e fundvitit Tetor -Nëntor-Dhjetor 2023, që sipas dinamikës së punës së Kuvendit , rrallë se pritet të vijë shpejt , në rend dite, votimi i ndryshimeve kushtetuese , që e paralajmëroi lideri i BDI-së Ali Ahmeti , do thirret mbledhja kur do sigurohen 80 deputetë …ateherë

atëherë ,kjo pritet që do zgjat …që i bie 100% shkojmë në zgjedhje të rregullta në vitin 2024, shkaku se përpara tre muajëve nuk mund të mbahen ,pasi të shpallen në gazetën zyrtare ,që i bie 2024 fillimviti dimrit jo …pra do mbahen kur janë të rregulltat …në prill-maj 2024…atëherë së bashku zgjedhjet parlamentare me zgjedhjen e Presidentit të shtetit…

===+=========

1

Ziadin Sela në Tv21…ishte paralajmëruar që në mëngjes …aktivizimi i tij politik këtyre ditëve ngriti peshë ish koalicionistët e tij , duke ia ditur rejtingun dhe peshën infividuale politike ,nga koha e përbashkët koalicioniste…duke filluar me paraqitjen e fundit të Selës në Gostivar në Forumin Rinor të ASH-së,duke i marë porositë e Selës ndaj Bilall Kasamit,Afrim Gashit si dëshprim që mund të krijohet tek elektorati i partive të tyre të vogla…

===================================

2

Bilall Kasami nga Japonia direkt në Alsat.mk.me paralajmërim pas dite me siguri për tiu kundërvënë Z.Selës plus minus më herët …zhurmuesi 1

=====+=======================

3

Ali Ahmeti dje në Tv21 ,sot në MTV1…?

===========

Kush bënte zhurmuesin e 2-të ..sot ..në media…ishte te partitë politike minore Izet Mexhiti nga LD…u përzi ndër muhabete të vogla me thashë e thëme dhe kuptohet Izet Mexhiti kishte deklarata boshe në Klan m…gjithë kjo në kohën e intervistës së Z.Selës në tv21…pra zhurmuesi i 2-të…skenar i parapërgaditur nga e ashtuquajtura opozitë shqiptare në RMV, që të zvoglojnë audiencën e Selës…dhe kur shohësh se Izet Mexhiti..në Maqedoninë Perendimore ende nuk ka formuar degë e nëndegë dhe pritet që në Tetovë e Gostivar të mer tek tuk njerëz të dështuar dhe të larguar në poste nga BDI-në … ,të humbur …pa adresa të bagazhit …nuk mba shpresa se mund të befasojnë përveç Shkupit -edhe atje pikëpyetje ku priten të humben shumë vota që do të shpërndahen nga pak për të gjithë… në pritje të ndonjë kulaçi varur përveç Izet Mexhitit,është Afrim Gashi,është Zejdi,është Arijanit Hoxha me partitë ?… pra aty ku mblidhen votat shumicë në POLLOG ,…nuk ka si do të kalojë partia e Izet Mexhitit-LD .dhe e treshes nga Shkupi….përveç si ai me kalë të huaj në dasëm …problem i tyre…mjerë popullata shqiptare në RMV që do u shkoj votat kot… se si tingullon si aktuale thënia e Faik Konicës..rruaje o Zot Shqipninë nga shqiptarët

======================================

www.telegrami.mk

Mesut Shabani Tetovë