A.NIKOLOSKI-VMRO-DPMNE: Këto donacione nga LSDM ishin për ryshfete zgjedhore, ndërsa bankat po presin degën ku janë ulur.(video)

199

Ndihma ndahet në Kumanovë ku bartës i listës në njësinë gjedhoire 2 për deputet është, Oliver Spasovski. Ndihma po shpërndahet në Kriva Palanka ku bartës i listës për deputetë në njësionë zgjedhore 3 është Ljupco Nikolovski, ndihma po shpërndahet në Strumicë në njësinë zgjedhore 4 ku bartës i listës është Zoran Zaevi. Këto janë elektorati i dytë, i tretë dhe i katërt, tha nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski në daljen e mbrëmshme të mysafirëve në Alpha TV

ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ – 07.04.2020

Geplaatst door Alfa Televizija op Dinsdag 7 april 2020

Përveç kësaj, sipas tij, një problem tjetër i madh nga i cili po ikin autoritetet janë kreditë, pra bankat.

  • Bankat duhet të kuptojnë se ata jetojnë nga qytetarët dhe ekonomia. Nëse qytetarët nuk i lënë paratë e tyre në ato banka, bankat nuk do të jenë në gjendje t’i japin ato para si kredi për qytetarët dhe ekonominë. Unë u bëj thirrje bankave që të mos shkurtojnë degën në të cilën ata ulen. Ata bëjnë fitime të mëdha dhe kjo është e mirë. Këtë vit dhe në vazhdim ata mund të marrin barrën. Vendimi i tyre për të mos anulluar normat e interesit, gjegjësisht vetëm për të zgjatur ripagimin për tre ose gjashtë muaj, pagesa e kësteve mund të rrezikojë seriozisht ekonominë, sepse kriza ekonomike do të zgjasë shumë më gjatë se ajo shëndetësore. Dhe unë mendoj se bankat në Maqedoni duhet të ndalojnë pasurimin në kurrizin e qytetarëve dhe tani të ndihmojnë kur është kritike, sepse duke ndihmuar qytetarët dhe ekonominë ata po ndihmojnë veten e tyre. Nëse qytetarët shemben dhe ekonomia mbyllet, atëherë ata nuk do të jenë në gjendje t’u paguajnë atyre një bazë ose interes. Unë nuk mendoj se ata e shohin atë, dhe Qeveria nuk duket se dëshiron t’i tregojë ata, tha Nikoloski.