20 trilionë dollarë gjyq kundër Kinës! Grupi amerikan thotë se koronavirusi është një armë biologjike

536

Një padi 20 trilion dollarë është ngritur kundër autoriteteve kineze në SH.B.A. mbi shpërthimin e koronavirusit. Avokati amerikan Larry Klayman dhe grupi i tij i avokimit Freedom Watch së bashku me kompaninë e Teksasit Buzz Photos kanë ngritur padi kundër qeverisë kineze, ushtrisë kineze, Institutit të Virologjisë Wuhan, Drejtorit të Institutit të Virhanit të Wuologjisë Shi Zhengli dhe gjeneralmajorit të ushtrisë kineze Chen Wei.

Paditësit kanë kërkuar 20 trilion dollarë, që është një shumë më e madhe se GDP e Kinës, duke pretenduar se koronavirusi është rezultat i një arme biologjike të përgatitur nga autoritetet kineze.
Ata kanë akuzuar Kinën për ndihmën dhe forcimin e vdekjes, sigurimin e mbështetjes materiale për terroristët, komplotin për të shkaktuar dëmtimin dhe vdekjen e qytetarëve amerikanë, neglizhencën, vdekjen e gabuar dhe sulmet dhe baterinë. Ata pretendojnë se virusi kishte lëshuar nga Instituti i Virologjisë Wuhan. Paditësit deklaruan se virusi COVID-19 ishte “projektuar” nga Kina për të vrarë popullsitë në masë. Armët biologjike u jashtëligjën në 1925 dhe kështu një armë e tillë biologjike është një armë e shkatërruar në masë, e lidhur me terrorizmin, përmendet procesi gjyqësor.
Grupi Amerikan citon raporte të shumta në media që thoshin se ekzistonte vetëm një laborator mikrobiologjik në Kinë që trajtonte viruse të përparuara si koronavirusi i romanit – në Wuhan. Për tu mbuluar, paditësit pretenduan, Kina lidhi deklarata mbi koronavirus me protokollet e sigurisë kombëtare.Klayman dhe paditësit gjithashtu pohuan se mjekët dhe studiuesit kinezë që folën për koronavirusin dhe “ngritën alarmin në botën e jashtme ndërkombëtarisht” janë “heshtur” . Ata shtuan se i tillë ishte dëshpërimi i Gjeneral Major Chen për të shpëtuar veten nga virusi që injektoi veten dhe gjashtë anëtarët e ekipit të saj me një vaksinë të mundshme që nuk ishte akoma për t’u testuar.

Ata gjithashtu pohuan se të gjithë të pandehurit ishin duke punuar së bashku për të përjetësuar “terrorizmin ndërkombëtar”.

Padia deklaroi se ndërsa koronavirusi është i ngadalshëm dhe përhapet i ngadaltë për t’u përdorur kundër ushtrisë së një vendi, “ai ishte krijuar për t’u përdorur kundër popullatës së përgjithshme të një ose më shumë prej kombeve të perceptuara të Kinës armike, të tilla si Shtetet e Bashkuara”.

Paditësit amerikanë gjithashtu kërkuan një gjykim të jurisë kundër të pandehurve kinezë.

/BusinessToday/

linku shqip https://www.tetovasot.com/2020/03/20-trilione-dollare-gjyq-kunder-kines-grupi-amerikan-thote-se-koronavirusi-eshte-nje-arme-biologjike/