Vulin: Prishtina po e nxitë Serbinë të reagojë ushtarakisht, që më pas të ndërhyjë NATO

0
128

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, vlerësoi se Kosova dëshiron të provokojë një konflikt ushtarak midis NATO-s dhe Serbisë.

Ai thotë se shqiptarët lutën që Serbia t’u përgjigjet ushtarakisht, në mënyrë që të reagojë NATO.

Vulin tutje thotë se të gjithë e dinë se nuk mund të fillojë një konflikt ushtarak në situatën që ndodhemi aktualisht.

“Cili është qëllimi i tyre? Ata duan që Serbia të japë një përgjigje ushtarake dhe pastaj të shkojnë tek aleatët e tyre të NATO-s dhe të thotë: ‘Të lutem na mbroni!’ Ky është qëllimi i tyre, kështu që NATO do të ndëshkonte Serbinë për ta. Ata e dinë se nuk mund të fillojnë vetëm një konflikt ushtarak, por ata duan që NATO të bëjë atë në vend të kësaj, “tha Vulin për mediat ruse.