Fatmir Besimi -Ministër i Financave në RMV / Kuadri i paketës së 4-të kundër Covid-19 ka dimensione sociale, fiskale dhe të rimëkëmbjes ( video)

119

Paketa e katërt e masave do të bazohet në tre shtylla – sociale dhe shëndetësore, të cilat do të adresojnë qytetarët dhe standardin e tyre, shtylla e dytë do të jetë për bizneset ose aktivitetin ekonomik dhe vendet e punës, të gjitha aktivitetet që përfshijnë likuiditet, stabilitet financiar dhe rimëkëmbje ekonomike dhe Shtylla e tretë është stabiliteti fiskal dhe financiar në përgjithësi në ekonomi, përfshirë stabilitetin financiar të komunave, tha Ministri i Financave Fatmir Besimi në një paraqitje të ftuar në emisionin Revista Ekonomike në televizionin Alsat-M

  • Ky do të jetë korniza e paketës së katërt dhe ato do të jenë më të synuara në kontekstin e asaj që kemi vërejtur si realizimin e paketave të mëparshme, paketat aktuale dhe ato që ne presim të realizohen. Do të ketë masa që janë njohur deri më tani, të cilat kanë treguar rezultate, ato ose do të ridizenjohen, do të ketë masa që kanë përfunduar rolin e tyre dhe nuk do të përsëriten ose do të ketë masa të reja, do të thotë tre kategori, thotë Besimi.

Ai tregon se në mënyrë që të sigurohen fonde për paketën e katërt të masave, do të bëhet një riprogramim ose rialokim i fondeve nga buxheti ekzistues, ku do të shihet se ku mund të zvogëlohen fondet në lidhje me pozicionet që sipas dinamikës nuk do të realizohen plotësisht deri në fund. të vitit, nëse ka nevojë, pjesa tjetër e financimit që nuk do të mund të realizohet nga buxheti, do të jetë me borxh publik.

  • Ne do të shohim për zhvendosjen e fondeve dhe fondet e mundshme shtesë, nëse do të jetë nga baza rezervë e buxhetit ose do të ketë një hua shtesë, ajo do të finalizohet në ditën e fundit kur të dimë se sa mund të shkurtojmë nga buxheti aktual. Sidoqoftë, paketa duhet të ketë financim të sigurt, madje edhe me borxhin publik, shton Besimi.