Facebook-lajm /Zaevi i kthen selamin Blerim Bexhetit

0
79

“Kam diskutuar me kryetarin e komunës së Sarajit, Blerim Bexheti për problemin e zgjerimit të ndërtesave ilegale ne Matka. Kam kërkuar që ligji të trajtohet përmes institucioneve të sistemit. Qytetarët e kërkojnë edhe këtë, dhe ne do ta sigurojmë sepse është punë e institucioneve publike. Detyra e kryetarit është të punojë në interes të qytetarëve, jo të mbrojë ndërtesat e paligjshme,është detyrë e të gjithëve të punojnë dhe të veprojnë ekskluzivisht me ligj. Dhe ata që paguajnë për punën e tyre, qytetarët, gjykojnë punën e KSHPK-së. Nuk është objektive për punën e
KSHPK-së të gjykojë ata kundër të cilëve ka raste.

E vërteta e asaj që kam biseduar me Bexhetin si koordinator i ekipit juridik të BDI është si më poshtë:

Kam folur për shumë çështje që janë të rëndësishme për të marrë një datë për negociatat me BE. Ne kemi folur për Ligjin ende të miratuar për Prokurorinë Publike, ligjet e miratuara për gjykatat dhe këshillin gjyqësor, dhe si të zbatohen dhe zbatohen ligjet. Unë i kam folur atij që të gjithë pjesëmarrësit në gjyqësor, të zgjedhur në Parlament, duhet të japin një shembull për pjesëmarrësit e tjerë në gjyqësor dhe të marrin vendime, dhe jo për shkak të ndonjë justifikimi për të vonuar përgjithmonë vendimet.

Dhe sot, ritheksoj qëndrimin që sundimi i ligjit mund të arrihet ashtu siç dëshirojmë të gjithë vetëm nëse lejojmë që të gjithë pjesëmarrësit në gjyqësor të vendosin lirshëm dhe të pavarur, pa bërë presion mbi përmbajtjen e vendimeve të tyre, por pa lejoni ose shtrëngoni ata të vonojnë vendimet. Bexheti, politikanët dhe qytetarët janë të vetëdijshëm se vonesa e vazhdueshme e vendimeve në Këshillin Gjyqësor, Gjykatën Supreme, Gjykatat e Apelit dhe Gjykatat Themelore në të gjithë vendin janë një nga arsyet më serioze për kthimin e ngadaltë të sundimit të ligjit dhe administrimin e drejtësisë.

Për më tepër, unë fola me Bexhetin për spekulimet në publik se dikush po mbronte Jovo Vangelovski në Këshillin Gjyqësor. Unë u interesova nëse ekzistonte e vërteta në këtë dhe i thashë që një sjellje e tillë nuk është artistike, nëse ka. Të gjithë duhet të jenë përgjegjës me ligj, pavarësisht nga funksioni që kryejnë. Unë ia thashë Bexhetit, e them publikisht ”, ka shkruar Kryeministri Zoran Zaev në profilin e tij në Facebook.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here