Berishaj reagon ndaj veprimit shovenist të autoriteteve maqedone ndaj bashkatdhetarit Gjergj Prekoçajt

0
87

Me rastin e denimit nga Gjykata e Ohrit, me 1100 euro dënim dhe 5 vjet ndalesë në Iliridë të bashkatdhetarit dhe veprimtarit Gjergj Prekoçajt nga pushteti shovinist sllavobullgar i kësaj krijese artificiale, vetëm pse shpalosi flamurin në Kalanë e Ohrit. Lidhur me këtë ka reaguar edhe kryetari i Inicitivës Qytetare, z. Kastriot Berishaj.

Ky është reagimi i plotë:

Kastriotët e Dardanisë reagojnë ashpër ndaj krijeses hibride sllavobullgare të ashtuquajtur “Maqedoni e Veriut”. Edhe një herë ky shtet i paidentitet e dëshmoj qartë shovinizmin e tij antishqiptar. Me identitet, gjuhë dhe territor të plaçkitur nuk mund të orientoheni drejtë Europës, prandaj kërkojmë reagimin e botës perëndimore kundër antieuropianizmit shtetëror të Maqedonisë së Veriut. Përfundimisht, Bashkimi Europian dhe shtetet e tjera shoviniste duhet të marrin shembullin e Italisë dhe shqiptarëve t’u garantojnë të drejtat kombëtare të sanksionuara në Konventat Euroian dhe Ndërkombëtare. Shtetet shoviniste antishqiptare; Maqedonia e Veriut, Greqia, Turqia Serbia dhe Mali i Zi duhet goditur fuqishëm përmes institucioneve relevante europiane. Një Europë e Bashkuar nuk mund të funksionoj duke dhunuar të drejtat e një kombi që është themeli i civilizimit Europian e botëror.
Kastriot Berishaj Kryetar i Iniciativës Qytetare “Kastriotët e Dardanisë”

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here