Kur vjen puna tek truri, kafeja jo vetëm që shërben si stimulant, por ndihmon edhe në përmirësimin e shëndetit të tij.
Por pse studimet zakonisht e kanë lidhur konsumimin e kafesë, me uljen e riskut për t’u prekur nga sëmundjet neurodegjenerative, si Alzhaimeri dhe Parkinsoni pyetet Dr. Donald Weaver.
“Donim të shihnim lidhjen mes këtyre elementëve,gjithashtu donim të analizonim elementët përbërës të kafes që janë përgjegjës për efektet pozitive në tru” thotë Dr. Donald Weaver bashkëdrejtues i studimit në Institutin e Torontos.
Analiza konsistoi në mënyrën se si këto elemente vepronin në prezencën e proteinave, të lidhura me sëmudjen e Alzhaimerit. Rezultatet e studimeve të mëhershme kanë treguar se disa elementë përbërës të kafes, krijojnë një shtresë mbrojtëse për trurin dhe kështu pengohet zhvillimi i sëmundjes së Alzhaimerit.