VMRO-DPMNE / Zaev pretendonte se marrëveshja me Bullgarinë zgjidhi të gjitha çështjet e hapura, tani shpall një Deklaratë të re”

35

Zaev, pse heshtni me ditë të tëra dhe nuk thoni, cili është qëndrimi juaj për Goce Delçevin dhe gjuhën maqedonase? Eja, Zaev, ji i inkurajuar dhe mos ki frikë, thuaj qëndrimin tënd që Maqedonia ta dëgjojë. Zaev nuk fshihet pas frazave boshe dhe nocioneve të përgjithshme, Maqedonia pret një qëndrim. A nuk u zgjidhën të gjitha problemet me fqinjët? A nuk kishte pyetje më të hapura me fqinjët? A nuk ishte marrëveshja që ai nënshkroi me Bullgarinë një garanci për të ardhmen tonë evropiane? Ku janë deklaratat dhe anekset e reja të marrëveshjes tani e tutje, pyet zëdhënësi i VMRO-DPMNE, Naum Stoilkovski në konferencën e sotme për shtyp.

Ai theksoi se gjithçka që Zoran Zaev tha tre vjet më parë kur nënshkroi marrëveshjen me Bullgarinë ishte një gënjeshtër dhe pjesë e një faze të përmbysjes sistematike të kombit.

Deklarata e djeshme se një deklaratë e re është e mundur, e cila do të jetë një shtesë e marrëveshjes, është shpërbërja e kombit dhe historisë së vendit. Në vend të rritjes dhe zhvillimit. Zoran Zaev përsëri hyn në marrëveshje historike, të cilat nuk kanë asnjë efekt në zhvillimin thelbësor të vendit. Në vend që të përqendrohemi në promovimin e bashkëpunimit dhe zhvillimit ekonomik, ne jemi të mbërthyer në tema për të cilat nuk duhet negociuar dhe që janë pjesë e krenarisë kombëtare maqedonase. Goce është vija e kuqe e dinjitetit kombëtar maqedonas dhe nuk duhet të ketë negociata për të, gjithashtu për gjuhën maqedonase, për të cilën Zaev pretendoi se ishte e garantuar nga marrëveshja që ai nënshkroi me Greqinë, theksoi Stoilkovski.

Zëdhënësi i VMRO-DPMNE theksoi se është e qartë se gjithçka që tha Zaev është një gënjeshtër dhe në çdo negociatë të re, ai shkatërron pjesë nga pjesa e strukturës maqedonase.

  • Zaev duhet ta dijë se gjithçka që ai do të nënshkruajë, që do të thotë shitja e Goce Delçev në gjuhën maqedonase, do të anulohet nga qeveria e VMRO-DPMNE dhe ne nuk do ta respektojmë një marrëveshje të tillë, tha Naum Stoilkovski.