VMRO-DPMNE-Stoilkovski: Zaevi të thotë atë që u premtoi bullgarëve

41

Partia VMRO-DPMNE është e bindur se Zaevi u premtoi diçka autoriteteve në Sofje, kështu që tani ishte koha për të njoftuar atë që ai u premtoi atyre.

Ndërsa Ministri Bullgar i Mbrojtjes Karakachanov po përpiqet të relativizojë deklaratën e tij në lidhje me dërgimin e një ushtrie në Maqedoni përmes shakave, për të dytën ditë me radhë, opozita VMRO-DPMNE po i kërkon Kryeministrit Zaev të shprehë qartë pozicionin e tij në gjuhën maqedonase dhe karakterin dhe veprën e Goce Delchev. Partia është e bindur se Zaev u premtoi diçka autoriteteve në Sofje, kështu që tani ishte koha për të njoftuar atë që ai u premtoi atyre.

Dhe saktësisht Zaev në fjalën hyrëse të Kongresit të 25-të të LSDM-së që mbahet në mënyrë dixhitale, i bëri thirrje opozitës që më në fund të reformojë dhe të ndihmojë zhvillimin e vendit.

Përkundër njoftimeve për një bllokadë të mundshme nga Bullgaria, Zaev është optimist se kjo nuk do të ndodhë. Ai njoftoi në kongres se Partia e Socialistëve Evropianë kishte paraqitur një kërkesë në Këshillin e BE për të miratuar kornizën negociuese me Maqedoninë deri më 10 nëntor dhe për të mbajtur konferencën e parë ndërqeveritare deri në fund të vitit, nën presidencën gjermane.