VMRO-DPMNE: Presidenti i zgjedhur në mënyrë kriminele Pendarovski në mënyrë kriminale kohabiton me Zaevin

39

linku https://republika.mk/vesti/makedonija/vmro-dpmne-kriminalno-izbraniot-pretsedatel-pendarovski-kriminalno-kohabitira-so-zaev/

U muarr vesh se Pendarovski, sipas recetës së mashtruesit Zaev, u bë president i vendit me krim, në vend të lotëve të krokodilit të përgjegjësisë. I gjithë publiku dëgjoi që Pendarovski erdhi në presidencë si rezultat i blerjes së votës, ish Reis i BFI-së e tha personalisht këtë. Diçka për të cilën Pendarovski e falënderoi atë dhe pranoi se nëse ata nuk do të kishin qenë në gjendje të votonin, ai nuk do të kishte fituar zgjedhjet, thonë nga VMRO-DPMNE.

Edhe pasi u përmend nga Reisi në vend që Pendarovski të ishte para autoriteteve hetuese, ai vazhdon të del në televizion. Ne presim që Prokuroria Publike të fillojë praktikimin e ligjit, thonë nga partia e opozitës.
Sipas nenit 160 të Kodit Penal, kushdo që me forcë, kërcënim serioz, mashtrim ose ndryshe parandalon ose detyron tjetrin të ushtrojë, nuk arrin të ushtrojë ose si të ushtrojë të drejtën e votës, dënohet me burgim të paktën 3 vjet.

Sipas nenit 22 të Kodit Penal, nëse dy ose më shumë persona, duke marrë pjesë në një akt përmbarimi ose me një kontribut tjetër të veçantë për kryerjen e krimit, bashkërisht kryejnë një krim, secili prej tyre do të dënohet me dënimin e paraparë për atë krim.

Sipas nenit 23 të Kodit Penal, kushdo që nxit qëllimisht tjetrin për të kryer një krim do të dënohet sikur ta kishte kryer vetë.

Pendarovski gjithashtu heshti për shkeljen e ligjeve nga LSDM dhe abuzimin me gjendjen e jashtëzakonshme. Pendarovski është i heshtur edhe para shkeljes së Kushtetutës në disa raste. Në Maqedoni, ne kemi një situatë ku çështja më e madhe e reketimeve në të cilën është përfshi drejtpërdrejt Zoran Zaev, dhe vëllai i tij Vice ,si njerëz ku përfunduan paratë, pra milioni i reketuar. Akoma, është mirë që Pendarovski konkludon se ekziston një krim, por çfarë po bën Pendarovski për ta parandaluar atë? A i tha ai Zaevit apo ata vazhduan të bashkëjetojnë në mënyrë kriminale së bashku? Duke mos vepruar dhe duke mos ndërhyrë, Pendarovski bëhet i njëjtë me Zaev, përfundon VMRO-DPMNE.