VMRO-DPMNE: Çdo shtet ka mafioz, vetëm Republika e Maqedonisë është kthyer në një shtet të mafiozëve!

0
120

Çdo shtet ka mafie, vetëm Republika e Maqedonisë është kthyer në një shtet mafioz! Çfarë tjetër duhet të ndodhë dhe çfarë lloj raporti duhet të dalë për Oliver Spasovski dhe mentorin e tij Zoran Zaev që të marrin përgjegjësinë për sjelljen e tyre dhe të ankohen me dashje apo pa dashje për mbyllje sysh ndaj krimit në vend, e cila tashmë është analizuar ndërkombëtarisht për mbështetje, pyeti Naum Stoilkovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE.

Raporti i Nismës Globale Kundër Krimit të Organizuar i paraqitur së fundmi në Vjenë zbulon lidhjet e krimit të organizuar në Ballkan dhe shkruan në mënyrë të qartë se grupet kriminale në Maqedoni gëzojnë mbrojtje politike.
Duke shkruar për pikat e nxehta, thuhet se grupet kryesore kriminale në Shkup janë grupet nga Haraçina, Kondova dhe Grçeci dhe ata gëzojnë mbrojtje politike. Ata drejtojnë trafik droge, vjedhje të automjeteve, kontrabandim të emigrantëve, por ata gjithashtu kanë biznese ligjore që ofrojnë transport për kontrabandë dhe pastrim parash.
Sipas një dëshmie të transferuar nga një oficer i policisë mbi veprimet në pikat kufitare, ai shkruan se në Jazhincë: Rojet kufitare janë nën kontrollin e zyrtarëve të partisë, duke lejuar kontrabandimin në këmbim të mbështetjes për partinë në pushtet
Pas mesnatës, rreth orës 3:00, policia dhe doganierët shpesh marrin urdhra nga bosët e tyre për të përjashtuar të gjitha kamerat dhe për rreth gjysmë ore, për të cilat marrin një shpërblim të përshtatshëm. Pastaj kalojnë kamionët e grupeve kriminale që janë në bashkëpunim me qeverinë “, tha Stoilkovski…