(VIDEO) Pse e sjellim lajmin ? /Çfarë tha Hans Lothar Shtepan për identitetin maqedonas:… të heqin dorë nga ideja e një Bullgarie të Madhe

60

Lajmi interaktiv

www.telegrami.mk …ka një kohë të gjatë që po i kundërvihet politikës së Zoran Zaevit për shtrirjen administrative të Bullgarisë në gjithë territorrin e Maqedonisë së Veriut në mënyrë tinzare ,në emër të fqinjësisë së mirë ,edhe më keq politikat e BDI-së edhe më tepër e theksonin si një të arritur e tyre ,arritja e nënshkrimit të marrëveshjes ndërfqinjësore delte ZVK i Parë Artan Grubi dhe shtyhej me Bujar Osmanin për vizionin e tyre largpamës dhe të liderit të tyre Ali Ahmetit …ndërsa harronin me vetdije se ka shqiptarë më shumë se sa të gjithë të tjerët por lojrat duhen luajtur para rregjistrimit në Prill 2021 …pra i haruan shqiptarët autokton dhe u vun në shërbim të Zaevit që në të vërtetë ishte shitje e interesave edhe të miqëve ndërkombëtarë perendimor shqiptar në Maqedoninë e Veriut ,në shkrimet e www.telegrami.mk e theksonim se me ndihmën e Qeverisë ku participojnë edhe partitë e bllokut shqiptar (BDI+BESA +PDSH ) sikur po i mundësohet formimit të shtetit të dytë Bullgar në Ballkan (deri sa mediat bullgare e theksonin se kur munden dy shtete shqiptare (Shqipëria+Kosova) plus dy shtete Serbe (Serbia +Serbska Bosna ) pse nuk munden dy shtete me identitet Bullgar në Ballkan (Bullgaria +Maqedonia),ata e theksonin edhe pse realiteti thotë se në Maqedoninë e Veriut në rregjistrimin e Popullsisë nuk ka asnjë Bullgar kjo nuk është para 100 viteve jo por në vitin 2001,pra 0 (zero) bullgar zyrtarisht ,por derisa Kosova dhe Serbska Bosna erdhën me gjakderdhje ,në atë që janë sot.Në Maqedoni nuk kishte mundësi për luftë shkaku se edhe Bullgaria edhe Maqedonia janë në NATO ,e atëherë do e bëjmë kapjen administrative të shtetit në mënyrë paqësore e paparë deri tash në historinë botrore ,ideja si lajtmotiv ,ky popull Maqedon ka gjuhë dhe identitet dhe shtrihet mbi themelet administrative të shtetit të Bullgarisë ?!…Hë për hë nuk ia dolën… edhe pse u munduan të shfrytëzojnë edhe nga situata në SHBA ku ende ka paqartësi lidhur me zgjedhjen e Presidentit dhe në mjegull pse jo ujku mund të kalërojë qentë …Partitë shqiptare në Qeveri sillen sikur nuk ndodh kurgjë …mbase janë të kapur …të paktën edhe pse nuk na e varë askush por letrën ua lexuam edhe Zaevit edhe Bllokut shqiptar falë ndërkombëtarëve që jepnin sinjale se tokat ilire,arbërore ,dardane dhe se vilajeti i Kosovës është duke rrëshqitur në rrezik duke shkuar për rrush të poltikanëve të kapur shqiptarë www. telegrami.mk ka rreaguar …dhe na vjen mirë që po vërtetohet nga ambasadori i parë i Gjermanisë në Maqedoninë e Veriut Hans Lothar Shtepan…www.telegrami.mk

========================================

lajmi aktiv që qarkullon

https://www.brif.mk/video-sto-zboruvashe-hans-lotar-shtepan-za-makedonskiot-identietet-vie-plativte-sega-treba-i-tie-da-platat-i-da-se-otkazhat-od-idejata-za-golema-bugarija/

Hans Lauter Shtepan, ambasadori i parë i Gjermanisë në Maqedoninë e pavarur, foli në një intervistë në lidhje me idenë që maqedonasve t’u vidhet gjuha dhe identiteti nga fqinjët e tyre.

Të gjithë duan të jenë të mëdhenj, kjo është e çmendur. “Ju keni paguar, tani ata duhet të paguajnë dhe të heqin dorë nga ideja e një Bullgarie të madhe,” tha Stepan.