(Video) Arsovski: 23 këshilltarë të jashtëm të Zaevit i kushtojnë popullit 246,000 euro në vit

22

Për momentin, ne jemi në mes të krizës më të madhe shëndetësore dhe ekonomike, ku ne po numërojmë çdo ditë vdekje, dhe Zoran Zaev dhe qeveria po harxhojnë luksin, akuzoi zëdhënësi i VMRO-DPMNE, Dimce Arsovski.

Dje, Zoran Zaev njoftoi pagat e këshilltarëve të tij të kabinetit, të cilat duhet të pranojmë se tregon guxim të paparë, arrogancë dhe praktikisht qesh me qytetarët në fytyrë. Së pari, nuk janë shpallur të gjitha pagat e të gjithë këshilltarëve, dhe as pagat e Koordinatorëve Kombëtarë të emëruar nga Zoran Zaev në mënyrë që të ketë një armëpushim në kabinetin e tij nga të gjithë ata që kanë humbur pozitat e tyre.

Zoran Zaev këshillohet nga rreth 23 këshilltarë, të cilët marrin një pagë prej mbi 55,000 denarë.

Shuma totale e dhënë çdo muaj për pagën neto për këta këshilltarë të Zaevit është mbi 20,000 euro çdo muaj. Çdo vit, mbi 240,000 euro ndahen nga buxheti i shtetit dhe nga buxheti i qytetarëve për pagat e këtyre këshilltarëve të kabinetit të Zaev. 240,000 euro në vit për 23 persona që quhen këshilltarë të Zoran Zaev.

Në një kohë kur qytetarët jetojnë me 2 euro në ditë, kur Republika e Maqedonisë po zhytet në varfëri, kur shteti është më i borxhli deri më tani dhe është në një zonë rreziku, kur mbi 40,000 studentë nuk mund të ndjekin mësimet në internet vetëm sepse prindërit e tyre nuk kanë kushte të mjaftueshme për të siguroni teknologji IT, një këshilltar i Zaev merr mbi 55,000 denarë çdo muaj.

Kaq për kursyeshmërinë e Zaevit. Ne shohim vetëm luks dhe shpërdorim të parave të qytetarëve.

Askush nuk e di nëse dhe sa investime solli Ljube Boskovski si këshilltar i Zoran Zaev për investime të huaja, megjithëse qytetarët e dinë që ai nuk solli asnjë, e as nuk bisedoi me ndonjë kompani të huaj. Askush nuk e di se çfarë funksionon për shembull ish-protokolli i Zoran Zaev, znj. Hadzievska e cila është këshilltare për marrëdhëniet ndërkombëtare dhe merr një pagë mbi 55,000 denarë, dhe nga marrëdhëniet ndërkombëtare ne shohim vetëm citime në flamuj të gabuar, fjalë për fjalë në çdo takim ku ju ne e turpërojmë shtetin dhe popullin maqedonas dhe madje qytetarët janë plotësisht jashtë favorit të tyre.

Për më tepër, kur Zoran Zaev dhe kabineti kanë ndërmend të shpallin pagat e Koordinatorëve Kombëtarë të emëruar nga Zoran Zaev dhe normalisht sa janë ato?

Kur do të shohim përgjegjësinë e Koordinatorëve Kombëtarë që punojnë me këta këshilltarë të kabinetit?

“Ndërsa nuk ka kushte që të sëmurët të trajtohen në spitale, Zaev shpenzon qindra mijëra euro në paga neto për këshilltarët e tij të cilët, siç mund ta shihnim, nuk këshilluan asgjë të mençur në periudhën e kaluar,” tha Arsovski.