Spasovski: Jo vetëm pas raportit, por edhe pas pëshpëritjeve në vesh policia do të jetë në gjendje t’ju kontrollojë shtëpitë…

46

Ne patëm një takim të Shtabit të Përgjithshëm të Krizave dhe ende nuk kemi rekomandime të reja që nënkuptojnë masa më radikale. Por asgjë nuk përjashtohet, tha në “Brifingun e Mëngjesit” në “Slobodna TV”, Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski.

Në asnjë moment nuk do të shkelim të drejtën e patjetërsueshme të shtëpisë, por do të duhet të ketë kontrolle. “Qoftë me raporte, qoftë pasi të arrijnë ,pëshpëritje në vesh policia do të jetë në gjendje të shkojë dhe të ndërhyjë me pronarin dhe të kontrollojë nëse ka shkelje apo jo,” tha Spasovski.

Duke folur për ekipet e shpeshta të kontrollit policor në rrugët e qytetit, Spasovski theksoi se Ministria e Brendshme vazhdon me aktivitetet në fushën e shkeljeve të trafikut.

Kontrollet bëhen në të gjithë vendin. Disa komuna janë në shënjestër bazuar në një plan të përgatitur më parë, në mënyrë që të zvogëlojë kaosin që është i pranishëm në trafik. Kontrollet do të vazhdojnë. Mbi 14,000 shkelje u identifikuan gjatë kësaj periudhe. Aktivitetet në fushën e veshjes së pajisjeve mbrojtëse vazhdojnë. Mesatarisht, ne kemi 1.000 gjobë në ditë për mos mbajtjen e maskave, dmth pajisje mbrojtëse personale, thotë Spasovski.

Lidhur me komentet që në këtë mënyrë plotësohet buxheti, Spasovski është i vendosur që buxheti është në gjendje të mirë dhe përmes ndëshkimit zgjidhet një problem serioz siç janë aksidentet në komunikacion.Efektet janë të dukshme. Statistikisht, kemi 7.5 për qind më pak vepra penale.

Të gjithë duhet ta kuptojmë se së bashku mund të parandalojmë përhapjen e sëmundjes. Nuk është çështje vetëm e institucioneve. Gjëja e parë dhe themelore është që çdo qytetar duhet ta vendosë veten në funksion të mbrojtjes së shëndetit publik. Natyrisht, duhet të merren disa vendime që ne duhet t’i zbatojmë dhe të kemi një kontroll serioz. Në asnjë moment nuk do të shkelim të drejtën e patjetërsueshme të shtëpisë, por do të duhet të ketë kontrolle. Qoftë me raporte, qoftë pasi të preket një zë, policia do të jetë në gjendje të shkojë dhe të ndërhyjë me pronarin dhe të kontrollojë nëse ka shkelje apo jo, tha Spasovski.