Shtip / Në vend të një aeroporti për ngarkesa, paratë do të përdoren për ndërtimin e infrastrukturës

58

Paratë me të cilat TAV, koncesionari i dy aeroporteve maqedonase, është dashur të ndërtojë një aeroport të ngarkesave në Shtip do të përdoren për ndërtimin e kanalizimeve, sistemeve të furnizimit me ujë, shkollave, spitaleve dhe ndërtesave komunale. Bëhet fjalë për gati 50 milion euro, dhe komunat nga vendi aplikuan për këto fonde me projekte për të cilat qytetarët kanë nevojë. Qeveria ende nuk ka vendosur për cilat projekte do të shpenzohen paratë që TAV ishte e detyruar të investojë në një aeroport të ngarkesave, por qeveria vendosi në minutën e fundit që një ndërmarrje e tillë infrastrukturore në Shtip nuk do të ketë justifikim ekonomik. Plani është që realizimi i projekteve të fillojë nga viti i ardhshëm.”Ne jemi dakord me këtë vendim të qeverisë dhe për shkak se ne e duam Republikën e Maqedonisë Veriore, është në dobinë tonë në vend që ato para të investohen në një aeroport të ngarkesave në Shtip, i cili nuk do të ketë përfitim të madh ekonomik për vendin, për të rialokuar ato fonde për projekte që e cila do të përfitojë dhe do të përfitojë nga qytetarët “, tha Alper Ersoy, menaxher i përgjithshëm i TAV Maqedoni.