Në Maqedoninë e Veriut mbahet punëtoria e parë për transplantimin e palcës kockore (VIDEO)

197

+ VIDEO/ Në Maqedoninë e Veriut mbahet punëtoria e parë për transplantimin e palcës kockore https://www.almakos.com/ne-maqedonine-e-veriut-mbahet-punetoria-e-pare-per-transplantimin-e-palces-kockore-video/

Posted by Almakos.com on Saturday, April 13, 2019

Sot në hapësirat e dekanatit të fakulltetit të Mjekësis në Shkup, u mbajt punëtorija e parë për transplantimin e palcës kockore në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në këtë enveniment morën pjesë ministri i shëndetësis, Venko Filipçe si dhe mysafir tjerë eminent.

Përshtypje të veçant në këtë punëtori la mysafiri i nderuar prof.Mohamed Mohti, kryetar i EBMT (Shoqatës Europiane për transplantimin e palcës kockore), i cili përshëndeti të ariturat e transplantimit të palcës kockore në Maqedonin e Veriut, me një theks të veçant i mahnitur nga puna e prof.dr.Sonja Genadijeva Stavriq, aktivitetet saja shumëvjeçare në asocijacionin botëror dhe evropjan të transplantimit të palcës kockore rezultuan me punime shkencore të prof.Sonja Genadieva Stavriq të cilat janë lart të cituara dhe kan lënë gjurmë në botën akademike të transplantimit të palcës kockore.