Në Maqedoni jetojnë 2,077,100 banorë, prej tyre 3000 më tepër burra se sa gra

0
73

Maqedonia e Veriut nga 1 janari këtë vit ka patur 2.077.100 banorë, që është diku 2000 më tepër në krahasim me 1 janar 2018-tën.

Numri i banorëve në vend për një vit është rritur për 0.9 përqind. Maqedonia e Veritu vitin e kaluar ka shënuar rritje pozitive të lindjeve kundrejt vdekjeve prej 1,6 përqind. Vitin e kaluar kanë lindur 21.300 fëmijë, ndërsa kanë vdekur 19.700 persona.

Në Maqedoni të Veriut burrat janë më me numër se sa gratë. Të dhënat tregojnë se ka 3000 bura më tepër se sa gra.

Numri i përgjithshëm në fund të 2018 tës është vlerësuar 2,077,132 prej të cilëve 1,036,932 janë gra dhe 1,040,200 janë burra. Mosha mesatare e banorëve është 39,2 vjet

linku

https://www.fakulteti.mk/news/11072019/vo-makedonija-mashkata-populacija-e-pomnogubrojna-od-zhenskata

https://24info.mk/%D0%BC%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%98%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-3-000-%D0%BE%D0%B4-%D0%B6%D0%B5/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here