Gruevski reagon – Ai mori burg efektiv sepse Zaevi e urrente më së shumti, dhe të tjerët iu dukën të parëndësishëm si Mile, që i dha vetëm një dënim me kusht

47

Në Maqedoni nuk ka drejtësi. Padrejtësitë po rriten çdo ditë. Ka shumë e më shumë dhe një pjesë e tyre është përndjekja politike që nuk u ndal dhe kjo vjeshtë fitoi vrull të ri.
Qeveria e udhëhequr nga Zaev është në një fushatë parodike-parodi dhe një përpjekje për të krijuar një ndjenjë të dukshme dhe për të pretenduar se drejtësia i ka ardhur dikujt. Filloi pasi ai kishte zgjedhur më parë një grup të madh njerëzish për përndjekje politike, për shkak të punës së tij profesionale, të përkushtuar dhe të suksesshme, ai dhe partia e tij ishin inferiorë dhe në opozitë për 11 vjet, dhe erdhën në pushtet me metoda jashtëzakonisht të pandershme. Dhe për shkak të qëndrimit të ndershëm të të cilit ndaj çështjeve më të rëndësishme kombëtare sot ai perceptohet si antiteza e një lufte të drejtë kombëtare për emrin, identitetin dhe historinë. Mbretërimi i tyre të kujton gjithashtu zbulimin e metodave të tij të marrjes së ryshfetit në qytetin ku ai ishte kryetar i bashkisë, të cilën publiku e pa. Në një kohë kur nuk ka asnjë përgjigje reale për problemet ekonomike të qytetarëve dhe në një kohë kur shumica e kompanive janë të ekspozuara ndaj rekateve, duke dashur të tregojnë suksesin e pretenduar për publikun dhe bashkësinë ndërkombëtare, ai është në një fushatë për të detyruar njerëz të tillë të vetë-zgjedhur në kriminelë. për t’i nxirë dhe mbyllur ato. Të jetosh dhe të shijosh urimet e mjedisit hipokrit, kurioz dhe koprrac, i cili nuk është i vetëdijshëm një ditë se do të flasë për të, në fakt atë që mendon sot por nuk e tregon atë.
Gjatë periudhës që kalon, me ndihmën e materialeve audio të fabrikuara të marra në mënyrë të paligjshme dhe me ndihmën e propagandës së medias që ata kontrollojnë, ata përpiqen të krijojnë imazhin më negativ të viktimave të tyre, dhe përmes prokurorisë dhe gjykatës së kontrolluar, t’i dënojnë dhe burgosin ato. Pastaj, siç thashë, ata planifikojnë ta “shesin” atë si një histori suksesi në luftën kundër krimit si tek publiku vendas ashtu edhe jashtë. Fakti që ata nuk kanë prova themelore se dikush me të vërtetë ka shkelur ligjin, ata ndoshta e konsiderojnë atë një punë në të cilën faktori i jashtëm politik i kënaqur me bindjen ndaj ndryshimit të emrit, historisë dhe identitetit nuk do të thellohet, dhe publiku i brendshëm do të harrojë, kështu që vetëm vendimet do të mbahen mend. .
Koha sigurisht do ta mohojë, por ndërkohë shumë viktima do të kalojnë dhe tashmë po kalojnë këtë skenar të çmendur, plot keqdashje, zhgënjime, njerëz të papjekur në pozicione vendimtare në qeveri, pasione të ulëta, lojëra të ndyra, pandershmëri, imoralitet, mungesë etike elementare, manipulime, mashtrime, akuza të rreme, kërcënime të përditshme dhe shantazhe të dëshmitarëve për të pranuar të dëshmojnë në mënyrë të rremë, vendime të dhëna politikisht, gjyqtarë të frikësuar, prokurorë të zgjedhur të partive që mbajnë fjalime politike në sallat e gjyqit, media pune.
E gjithë kjo mund të tingëllojë shumë për njerëzit që nuk janë në politikë për të qenë e vërtetë, por fatkeqësisht për shumë njerëz sot nuk është vetëm e vërtetë por edhe realitet.
Presionet që Zaev personalisht bën përmes ndërmjetësuesve në gjykatë, udhëzimet e tij për prokurorët, më së shpeshti duke dërguar njerëz afër tij, rrallë drejtpërdrejt dhe me shumë mesazhe publike dhe kërcënime të gjyqtarëve, një ditë si një metodë terrori ndaj disidentëve politikë dhe përndjekjeve politike do të shpërtheu si një flluskë sapuni.
Dhe më lejoni t’ju kujtoj: e vërteta është si një fëndyell, ajo do të shkojë majtas, djathtas, përpara, prapa, por në fund do të pluskojë në sipërfaqe.
Por ajo që po bëhet dhe gjykohet tani nuk është e vërteta. Zaev gënjen nëse mendon se me këto verdikte të detyruara dhe të drejtuara, me abuzimin e pushtetit, se ajo që ai imagjinoi dhe krijoi do ta ndihmojë atë të jetë e vërteta në një situatë kur ai nuk është i tillë. Ai është në një film të keq që do të sundojë mjaftueshëm për gjithçka që synonte ta konkretizonte si të vërtetë. Betoni i tij është i brishtë, ku gënjeshtrat, shantazhet dhe mashtrimet paraqiten si të vërteta. Një ditë, ai do të turpërohet për mizoritë që po bën dhe do të mbajë përgjegjësi pasi shumë njerëz flasin për atë që janë përballur.
Për sot, ai urdhëroi që personat në çështjen e sajuar “Protestat në Komunën e Qendrës” të shpallen fajtorë dhe të dënohen me burg nga një gjykatës. Për ata që i urren më personalisht – efektiv, për ata që janë më pak të rëndësishëm për të – të kushtëzuar. Ashtu si dje, ai urdhëroi që Gordana Jankulovska të çohej në burg në një procedurë të paligjshme pas presionit më parë brutal të tij nga gjykatësit suprem për të konfirmuar akuzën, e cila më parë ishte konfirmuar në të njëjtën mënyrë nga gjykata e apelit.
Siç u tha publikisht në 2018 se promovimi i premtuar në Gjykatën Kushtetuese, çmimi për ekzekutuesin Dobrila Kacarska arriti në këtë mënyrë të pandershme të qeverisjes mafioze në të cilën i njëjti person është kreu i qeverisë por në të njëjtën kohë gjykata, prokuroria dhe një pjesë e mediave.
Kur urdhëroi vendimin e sotëm, ai nuk u interesua aspak që prokuroria e tij nuk kishte ndonjë provë elementare që të pandehurit në të vërtetë nuk kishin urdhëruar, organizuar ose kryer dhunë. As nuk i intereson që gjykatësi u detyrua të refuzojë ndonjë dëshmitar të propozuar nga unë ndërsa isha në Maqedoni, ose më vonë nga një avokat i caktuar nga gjykata sipas detyrës zyrtare.

Asnje! Dhe të gjithë, përveç njërit prej dëshmitarëve, u pranuan nga prokuroria. Akuza më e madhe nga dëshmitarët, të cilët ishin në fakt këshilltarët e komunës së Qendrës nga LSDM-ja në atë kohë, ishte se ata nuk më panë mua atje, por ndien shpirtin tim. Ata e ndienin shpirtin!
Ai nuk i intereson që gjyqi ishte një farsë e rëndë që nuk ekzistonte në 1949.
Ai nuk i intereson që “të shtënat dhe brirët” e tij siç i quan protestuesit i shfajësuan ata edhe pse ata shkatërruan dhe i vunë zjarrin zyrës së presidentit në një ndërtesë apartamenti ku jetojnë më shumë se 100 njerëz, disa prej tyre fëmijë dhe të moshuar, jeta e të cilëve ishte në rrezik. , të cilën më vonë e liroi. Përkundër rastit para komunës së Qendrës ku askush nuk u rrezikua jeta, askush nuk u lëndua, nuk u hodhën kokteje molotov. Në të njëjtën kohë, ata që ai i trajtoi si banditë dhe brirë më 5 maj 2015, pasi u botua një regjistrim i rremë dhe i redaktuar i Martin Neskovskit, i dërgoi ata në qeveri, kështu që ata i besuan atij, e plagosën dhe dërguan 40 oficerë policie në spital.
Ai nuk shqetësohet as që partia e tij organizoi shumë pas demonstratave të dhunshme para kazermave të qytetit të Shkupit dhe në shumë raste të tjera se sa të bërtiste dhe të mallkonte para komunës së Qendrës. Ndër të tjera, ky vendim do të çojë në një shtypje të drejtpërdrejtë të demokracisë sepse është një përpjekje për të frikësuar qytetarët e lirë që nëse ata dalin për të protestuar ata mund të akuzohen për dhunë sepse prania e tyre ka krijuar një ndjenjë frike dhe pasigurie midis atyre që protestojnë.
Një nga prokurorët e partisë kohët e fundit madje gjeti një justifikim dhe në një sallë gjyqi ajo publikisht “shumë profesionalisht dhe pothuajse e paanshme” shpjegoi se gjithçka që ishte bërë atëherë ishte e justifikuar ligjërisht sepse kishte një regjim.
Atij nuk i intereson që njerëzit e arsyeshëm do të qeshin që Janakieski dhe unë nuk po gjykohemi për gjoja shuplaka të porositura që nuk ndodhën, as nuk kishte ndonjë përpjekje për ta bërë këtë, dmth. Se do të dënohemi për diçka që i gjithë kombi e di se nuk ka ndodhur dhe është i pamatur. persekutimi politik. Atij nuk i intereson që asnjë dëshmitar nuk më ka treguar mua apo Jankieski se i kemi organizuar ose i kemi kërkuar të veprojnë në një mënyrë apo në një tjetër. Përkundrazi, të gjithë e mohuan atë. As që ata nuk gjykojnë në bazë të prezumimit dhe përdorimit të materialit audio të marrë në mënyrë të paligjshme, i cili është vetëm një kopje që nuk krahasohet me origjinalin siç kërkohet nga ligji për secilën provë të bashkangjitur në një kopje. Dhe ne pamë nga regjistrimi i Martin Neskovskit se si regjistrimet audio ishin prerë dhe manipuluar. Por ne gjithashtu dëgjuam nga Zoran Verushevski se si ai tha në gjykatë që pasi u lirua nga paraburgimi u befasua që ndërkohë materialet që ai i la ato, siç tha ai, ishin manipuluar tmerrësisht, të kompromentuara dhe të modifikuara. As që ekziston të paktën një regjistrim apo mesazh i tillë që Janakieski i kërkoi dikujt të bënte diçka pas bisedës së pretenduar me mua. Ai nuk i intereson që askush nga protestuesit e pranishëm atje që tani janë në bankën e të akuzuarve nuk kanë lënduar askënd dhe do të shpallen fajtorë sepse ata bërtisnin ose mallkonin në protestë ose disa prej tyre trokitën në kazermat, e njëjta gjë që u bë në protestat e LSDM-së dhe e kaluara dhe autorët e krimit ose nuk janë sjellë fare në gjykatë ose nëse kanë qenë, ata nuk janë dënuar.
Ai madje nuk shqetësohet se do të bëjë një gjykim të rremë pa prova elementare
kundër meje, Jankulovska dhe Popovski për automjet të blinduar të prokuruar në një tender për të cilin askush nuk u ankua, as në procedurën kur dokumentacioni i tenderit u paraqit për shqyrtim dhe për të dhënë vërejtje për të gjitha kompanitë potencialisht të interesuara ose pas zgjedhjes. Për një prokurim që Gordana ligjërisht kishte mundësi të bënte pa tender, siç ishte bërë në të kaluarën nga zyrtarë të partisë së Zaevit, por përsëri ajo vendosi të bëjë gjithçka transparente.
Ai nuk i intereson që nuk ka bisedë telefonike ose mesazh, edhe nëse është marrë dhe redaktuar në mënyrë të paligjshme, me të cilën Gordana i kërkon Popovskit të bëjë diçka të paligjshme ose inkriminuese, dhe as ndonjë dëshmitar nuk e konfirmoi një gjë të tillë dhe SPO ftoi gjithçka që ai mund të ftojë për të dëshmuar nga Ministria e Brendshme . As që prokuroria ka kohë që është vjetëruar dhe ekzistojnë të ashtuquajturat vjetërsimi relativ dhe absolut në mënyrë që gjykatësit të marrin vendime të paligjshme kur e injorojnë atë. Po, nuk i intereson aspak kur e shohin duke vozitur në atë automjet ose kur i ngasin mysafirët e tij nga jashtë. Shitja dhe blerja e njoftuar e makinave në spital ka kohë që është bërë objekt i talljes publike. Ai nuk i intereson që eksperti i punësuar nga SPO gjeti dhe i tha gjykatës që çmimi me të cilin automjeti ishte blerë, dmth fitimet e kompanisë që e shiti atë është brenda fitimeve të rregullta (marzhi) kur shesin automjete të tilla dhe siç theksuan ata nuk gjetën shtesë fitim dhe asnjë dëm për shtetin, dhe përfitimi i vetëm që përmendën është se herë pas here unë transportohesha me atë automjet. Nuk ka shqetësim se personi që shiti automjetin nuk është një tregtar vendas nga Kumanova nga i cili sot blejnë automjete për një institucion shtetëror dhe të nesërmen ata marrin një donacion të automjeteve për partinë, por është një përfaqësues zyrtar i fabrikës Mercedes nga Gjermania, në pronësi të plotë të tyre.

Ai nuk i intereson që unë u dënova në një procedurë për të cilën një institucion zyrtar shtetëror dha një mendim se unë isha subjekt i diskriminimit për arsye politike nga gjykatësi Kacarska dhe vetë gjykata, ashtu siç iu dha Gordana Jankulovska. Ai gjithashtu nuk shqetësohet se për të njëjtin vendim një shtet anëtar i BE-së më ka dhënë statusin e azilit si një i përndjekur politik.
Dhe për të mos përmendur dhjetëra e dhjetëra absurde dhe padrejtësi të tjera. Dhe jo vetëm në këto dy raste, por në të gjitha të tjerat për të cilat unë dhe shumë të tjerë jemi zyrtarisht në gjyq, ku vendimi përfundimtar u dha shumë kohë më parë nga kreu i gjykatave, prokurorëve, mediave dhe qeverisë në një vend të drejtuar nga metodat klasike mafioze. .
Por do të vijë dita kur drejtësia do të mbizotërojë dhe të gjithë ata që përfshihen në këto veprime të neveritshme do të shqetësohen, përfshirë gjykatësit.
Gjykatësit e dinë që në ligjin tonë, vendimet e gjykatës në Strasburg janë të detyrueshme, dhe ato u janë paraqitur atyre. Ata dinë për çështjet e Kruslin kundër Francës, Panovitis kundër Qipros, Schenk kundër Zvicrës, Georgius Papageurgiou kundër Greqisë, Dolnek kundër Kroacisë, McMichael kundër Mbretërisë së Bashkuar, Dvorsky kundër Kroacisë, Eduard Roshkov kundër Rusisë, Volkov dhe Adamsky. Ligji është i qartë dhe parashikon shkarkimin e një gjyqtari për mosekzekutimin e vendimeve të Strasburgut dhe përgjegjësinë penale në rastet e vendimeve të paligjshme. Gjykatësi nuk është gjyqtar që të ketë frikë dhe të zbatojë urdhra politikë, duke shkelur ligjin, por të tregojë integritet dhe të mos marrë vendime të paligjshme.
Po, Zaev do t’i mbrojë, por në një moment nuk do të jetë në gjendje t’i mbrojë më, sepse gjërat do të ndryshojnë. Të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për rolin dhe përgjegjësinë e tyre dhe të mos harrojnë pasojat e vendimmarrjes së paligjshme nëse nuk kanë më një ndjenjë të padrejtësisë që u shkaktojnë të tjerëve.
Amy Connie Barrett, një gjyqtare amerikane e apelit dhe e nominuar kohët e fundit nga Presidenti Trump si anëtare e Gjykatës Supreme të SHBA, ka një deklaratë shumë të saktë për t’u bërë kolegëve të gjykatësve:
“Të jesh gjykatës kërkon guxim. Ju nuk jeni aty për të zgjidhur çështje siç ju pëlqen. “Ju jeni atje për të bërë detyrën tuaj dhe për të ndjekur ligjin pa marrë parasysh se ku mund t’ju çojë ai.”
Dhe së fundmi, politikanët që marrin pjesë në këto mizori një ditë do të shqetësohen mjaft.
Në ndërkohë, le të jetojë “shefi i madh” në ëndrrën e Supermenit të plotfuqishëm.