Eurodeputeti bullgar Kovachev: “Administrata Bullgare” duhet të shkruhet në monumente në vend të “okupatorit Bullgar”

75

Eurodeputeti bullgar Andrej Kovachev sonte në mediat sociale ndoqi kërkesat e Zëvendës Kryeministrit dhe Ministrit Bullgar të Mbrojtjes Krassimir Karakachanov dhe kërkoi që termi “okupator Bullgar” të zëvendësohet me “administrata Bullgare e përbërë kryesisht nga Maqedonas” në bordet e të gjitha monumenteve në Maqedoni.

“Padyshim që për shumë nga fqinjët tanë në Shkup, mitet e rezistencës komuniste janë baza për” identitetin e tyre etnik “. Prandaj, për të “varrosur” mitet për “pushkën e parë” dhe tërë mitologjinë, por edhe për të qenë të paktën pak më objektiv ndaj fakteve historike, unë i propozoj qeverisë në Shkup që të zëvendësojë të gjitha pllakat me fjalët “pushtuesi fashist bullgar” në “gjermanisht”. Pushtuesi nazist i Mbretërisë së Jugosllavisë dhe administrata e përkohshme Bullgare e përbërë kryesisht nga maqedonas. Për të shmangur zemërimin, disa monumente mund të ngrihen në Maqedoninë perëndimore me “pushtuesin fashist italian. “Unë madje sugjeroj që tema të diskutohet me autoritetet gjermane sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që të mbulojë kostot e zëvendësimit të qindra monumenteve dhe pllakave në të gjithë Maqedoninë,” shkroi Kovaçev në Facebook.