Besnik Jusufi nga Zhelina politikan i SPD në Gjermani , kërkoi përkrahje si kandidat Presidencial në Maqedoni ,nga Partitë politike shqiptare …

886

Besnik Jusufi nga Zhelina –me profesion filolog si gjithë të rrinjtë shqiptarë,me diploma por pa shpresë për punë u detyrua të mer rrugën e gurbetit .Zgjodhi Gjermaninë më saktë Berlinin,si vendqëndrim,për të siguruar ardhmërinë e familjes dhe fëmijëve të vet .Por nuk haroi vendlindjen,pjesën tjetër të familjes dhe duke përcjellë zhvillimet politike këtu mendoi se mund të jep një kontribut edhe në vendlindje edhe si politikan i SPD gjermane që kryetar partie ka Martin Shulcin presidenti aktual I Bundestagut ,politikan mjaft aktiv-briliantme strategji per europe dhe ballkanit i vlersuar nga partia SPD me 5 yllzi të rangut më të lartë brenda SPD (pra Besniku ndoqi rrugën  si shumë të rrinjë  tjerë nga të gjitha trevat shqiptare që janë integruar edhe në politikë  edhe pse jetojnë në Gjermani  por interesohen edhe për zhvillimet politike në vendlindje ).Nga gjithë bisedat që janë zhvilluar brenda partisë  SPD sipas Besnik Jusufit rezultoi se si pjestarë i komunitetit shqiptar në diasporë dhe  aderuar  në SPD me prejardhje nga Maqedonia  do mund të jepte kontribut në vendlindje dhe do të sillte edhe investimet ekonomike gjermane posaçërisht në Pollog dhe gjithëandej në Maqedoni .Rasti më ideal sipas Besnik Jusufit ishte kandidatura për President në Maqedoni .Idenë e kandidaturës ai e shfaqi disa muaj më pare në kontaktet  edhe me pushtetarë të të gjtha partive politike shqiptare përveç BDI-së për të cilën filologu nga Zhelina Besnik Jusufi e konsideron të keqen më të madhe pas prishjes së Jugosllavisë(BDI është shkaktare e ngecjeve dhe zhvillimeve ekonomike në Maqedoninë Perendimore  dhe mosinvestimi në fabrika dhe biznes të mesëm shpërnguli me mijëra të rrinjë shqiptarë që morrën rrugën e gurbetit erdhën edhe në Gjermani ku është grumbulluar dhe punsuar posaçërisht ata me fakultet, kjo  dhemb, dhemb dhe të vret shpirtin sepse BDI-së i ka interesuar ekskluzivisht vetëm interesi i pasurimit i një grupi të caktuar njerëzish Ali Ahmetit dhe shokëve .Në partinë SPD është biseduar për këtë katrahurë dhe tragjedi të shqiptarëve të Maqedonisë.Bile sipas Besnikut edhe mosndodhia e  takimit të kancelares gjermane Merkel dhe Ali Ahmeti në Shkup në fund të vitit 2018 nuk ka ardhë deri te takimiedhe si trysni e SPD ndaj Merkelit partnere koalicioni,dhe nuk ndodhi takimi  në hotelin Mariott.Besnik Jusufi erdhi në vendlindje në Maqedoni me bekimin e partisë SPD dhe kapi për fjale të gjitha partitë politike shqiptare për kandidaturën e tijë për President shteti në Maqedoni ,Besnik Jusufi donte të ishte kandidat i përkrahur nga partitë politike ashtu ishte marëveshja paraprake , të gjithave u shkoi në konak …shumë muhabete që ia thane do i mbaje Besniku për vete dhe partisë së vet SPD do ua përcjellë.Humbën apo fituan partitë shqiptare me mosnxjerjen e kandidaturës së Besnik Jusufit …në www.telegrami.mk  mendojmë se humbëm,sepse lëshuan kandidat-politikan të rangut të BE dhe nxorrën ish kandidat dhe politikan të BDI-së,pse çfarë premtuan kandidatët tjerë apo mos ishin më të mirë se Besniku .Besniku fliste për hapje fabrikash të mesme dhe të mëdha të njerëzve investitorë gjerman që i menaxhojnë por aderojnë tek SPD dhe se në fillim rrogat e të punsuarve në Maqedoninë Perendimore do qarkullonin prej 1000-1200 eurosh .Pra Besniku si antarë i SPD do i ndihmonte edhe shtetit për ofrim me Bundestagun gjerman dhe hyrje më të shpejtë në BE .Pra Besniku u kthye i dëshpruar në Gjermani por premtoi se herën tjetër në zgjedhjet parlamentare seriozisht do të  inkuadrohet edhe partia e tijë gjermane SPD në ndihmë të kandidaturës së Besnik Jusufit si deputet nga diaspora …të mirpresim Besnik Jusufi