B.Reka -ish BDI tash ASH &BESA,G.SILJANOVSKA -ish LSDM tash VMRO-DPMNE,S.PENDAROVSKI-ish VMRO-DPMNE,tash LSDM &31 parti,tatari e mer vesh…

0
242

www.telegrami.mk…Kandidatët Blerim Reka, Gordana Siljanovska dhe Stevo Pendarovski kanë një gjë të përbashkët kanë kaluar për vite të tëra nëpër filtra të organizmave shtetrorë ,janë shoshitur,kur kanë zëne vendet e tyre të punës .por mbi të gjitha kanë një qendër vendosëse dhe lakmia për pushtet .Në të njëjtën kohë u është afruar dhe përfundimi i karrierave profesionale ,pra pensionimi .A më mirë të jenë në qendra azili pleqësh kur të përfundojë gjithë kjo lojë apo të kenë kohë si pleq që janë kur të shkruajnë memoare në CV e tyre të shkruajnë ISHIM KANDIDATË PËR KRYETAR SHTETI .Njëri prej tyre do zgjidhet mbase edhe mund të mos zgjidhet asnjëri për shkak të numrit të vogël të shtetasve që gjenden brenda shtetit,për të votuar ,pra flitet me të madhe për cenzusin ,pasi ikën të rrinjtë në gurbet ata që bëjnë shumicën dërmuese votuese,TË SHOHIM KUSH DO TË VOTOJË A NJERËZ NUK KA .

Në të vërtetë konkurimi është edhe një aventurë e lezetshme ,kandidatët do të jenë prezent në mediume ,do shesin ide të tyre ,do reklamohen ,partitë do akuzojnë njëra tjetrën për dështime dhe do lavdrohen për të “arriturat “dhe KUPTOHET për dështim eventual vetëm tash,kësaj radhe faji nuk është jetim FAJTORI kujdestar KANDIDATËT.Eventualisht fitorja e pushtetarëve do mbajë ende të gjallë gjithë koalicionin.Njëri lider çirret se populli do e votojë sikur ai është vetë populli tamam si perandori romak Kaligulla kur e futi kalin në senat dhe u tha senatorëve dhe popullit romak JA KALI -JA POPULLI ,pra krahasim se jo mahi se pushteti më shumë vlerson një kal se sa popullin.Edhe lideri lexhendar e di se populli nuk është më ,por e trimëron veteveten,mos do dheze

Të gjithë kandidatët kanë gëzuar privilegjet e pushtetit të niveleve më të larta.Çka do që të thotë ndonjëri gjatë kampanjës në mënyrë automatike do të pasojë kundërpyetja PO TI ISHE NË PUSHTET PSE NUK BËRE KËTË QË THUA.Por çuditërisht e njëjta qendër vendosëse që e organizoi 27 prillin e 2017,amnestinë e Zaevit nëpër gjykata(edno evro…) ,ikjen e Gruevskit ,lirimin e Brat Sashos & Compani,faljen e puçistëve të 27 prillit ,skenarin nga filmat për mos heqjen e imunitetit të ish kryeparlamentarit Veljanovski,tash sërish është në skenë ,pra e njëjta qendërvendosëse TRE AKADEMI,nuk flejnë rehat .Qëllimi i vetëm MARJA NËN TUTELË e politikëbërsëve shqipfolësështë realizuar tash vazhdojnë me ShPËRNGULJEN E SHQIPTARËVE NGA MAQEDONIA PERENDIMORE me “vetëdëshirë “por kësaj rradhe duke mos investuar ,duke ua ndërprerë sigurimin e gjërave elementare për mbijetesë pra BUKËN E GOJËS le ta kërkojnë ku të duan në Maqedoninë Perendimore të Maqedonisë Veriore JO.Pra shqiptarët o duhen të jenë internacionalista o duhet të jenë nëpër burgje,o të ikin në perendim .Dhe çka e pret Maqedoninë Veriore një ditë më pas zgjedhjes së Presidentit mbase një luftë qytetare brenda kampuseve të veta nacionale pra(përfolet shqiptarët me shqipfolësit) ose (maqedonasit me SEVERNO MAQEDONASIT),dhe pastaj nëse dalin fitues shqipfolësit dhe blloku maqedonas do i dëbojnë shqiptarët autokton …Përallat se Luftrat kane përfunduar në Europë janë trillime të BE- së ,tek Europa do trandet nga luftrat në këtë 10 vjeçar ,kuptohet në të gjitha pjesët e saja lindje-perendim-jug-veri…pra më mirë të mos …www.telegrami.mk