Avokati i Hashim Thaçit bëri një rrëmujë të vërtetë në sallën e gjyqit Pse nuk ka shqiponjë të zezë në sallën e gjyqit?(VIDEO)

120

Paraqitja e parë e ish-Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi para një gjykate në Hagë, ku ai do të gjykohet për krime lufte, përfshirë një duzinë vrasjesh, ndodhi në një atmosferë grindjeje.

Së pari, Thaçi u deklarua i pafajshëm për mizoritë për të cilat ishte akuzuar, të cilat pritej dhe në një moment avokati i tij, britaniku Jeffrey Hopper, u gjend në krye kur ngriti çështjen e monumentit të Kosovës.

Gjegjësisht, ndërsa Thaçi ishte ulur në bankën e prokurorisë dhe po deklaronte fajtor për akuzat e krimeve të tilla si tortura, krime kundër njerëzimit, përndjekje dhe vrasje, avokati i tij kishte një vërejtje në dukje banale.

  • Pse nuk ka shqiponjë të zezë në sallën e gjyqit? – pyeti avokati i Thaçit, Hopper, duke aluduar se kjo është një gjykatë e ashtuquajtur e Kosovës, kështu që duhet të ketë shenja të përshtatshme në sallën e gjyqit siç është një flamur i kuq me shqiponjë, e cila nga rruga nuk është një simbol i Kosovës por një simbol i shtetit shqiptar.