Amazon në internet për treg online ka nxjerë edhe farmacinë e saj

14

Gjiganti amerikan në tregtinë në internet, Amazon filloi me farmacinë e vet në internet “Amazon Farmaci”, nga ku mund të porosisni ilaçe me recetë.

Shërbimi i ri mund të bëhet një konkurrent serioz i zinxhirëve të rregullt të farmacive dhe farmacive në SHBA për shkak të rënies së çmimeve, aq më tepër që pajtimtarët e Amazon Prime do të jenë në gjendje të porosisin transportin falas dhe zbritje të tjera.

Në Shtetet e Bashkuara, në kohë pandemie, porositja e ushqimit dhe ilaçeve në internet me shpërndarjen në shtëpi po bëhet shumë e popullarizuar.

Shërbimi i Amazon fillon këtë javë në 45 shtete dhe më pas do të jetë i disponueshëm në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Për të blerë barna me recetë, përdoruesit duhet të sigurojnë një recetë që mund të dërgohet nga mjeku, ose përdoruesi mund të kërkojë një transferim të recetës në Amazon Farmaci nga çdo farmaci tjetër e rregullt ku ishte dërguar më parë. Sidoqoftë, disa ilaçe pa recetë nuk mund të blihen në Amazon Farmaci, siç janë shumë opiate.

Gjiganti në internet më parë është përpjekur të hyjë në tregun farmaceutik 300 miliardë dollarë në vit. Kështu, në vitin 2018, kompania bleu farmacinë në internet “Pilpak”, e cila prodhon ilaçe me recetë për pacientët me sëmundje kronike.

Pas fillimit të Farmacisë Amazon, vlera e aksioneve të shumë farmacive dhe farmacive ra. Aksionet e Walgreens Boots Alliance, zinxhiri më i madh i farmacive në Shtetet e Bashkuara, ranë 9 për qind, CVS Health 7.3 përqind, Rite Aid 14 përqind dhe Amazon Aksione 14 përqind. sot ajo u rrit me një përqind.