Alsat-m / Momente kur Zoran Zaevi dhe Bujar Osmani pohonin se do të merrnim një datë (video)

0
125

linku https://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D1%98%D0%B0%D1%80-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B2%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0/

Po e lamë pas ditën , vendi nuk ka marrë datë për fillimin e negociatave me BE. Optimizmi i zyrtarëve të lartë të qeverisë se vendimi për hapjen e negociatave do të ishte pozitive nuk linte hapësirë për ta që të konsiderojnë edhe këtë version të situatës. Të dy, të cilët kryesisht drejtuan procesin e marrjes së një date, Kryeministri Zaev dhe Zëvendëskryeministri Bujar Osmani, nuk u larguan nga pikëpamjet e tyre se shteti kishte përmbushur të gjitha kushtet për fillimin e negociatave. Edhe në dy javët e fundit numrimi ka filluar.Atmosfera është shumë pozitive. Në të gjitha takimet deklarata është e njëjtë. Maqedonia Veriore ka përmbushur të gjitha detyrimet e saj për të filluar negociatat, dhe të gjithë e kuptojnë këtë. Unë jam shumë optimist, procesi fillon në Bundestagun gjerman në 26 shtator.

Kryeministri Zoran Zaev ishte gjithashtu shumë optimist. Ai priste një datë të pakushtëzuar për fillimin e negociatave.

Por pasi vendosën të mos japin një datë, Zaevi dhe Osmani thonë se vendi mbetet i përqendruar në Evropë dhe se nuk ka asnjë alternative. Pasi përfundoi samiti, Osmani shkruajti se vendi së shpejti do të bëhet anëtar i 30-të i NATO-s