Ademi: Ja përse BDI po atakon Rekën(VIDEO)

222

Shqiptarët kanë sot një kandidat shqiptar në zgjedhjet presidenciale të Maqedonisë së Veriut i cili është për t’u respektuar siç është Blerim Reka. Duhet të përkrahej Blerim Reka dhe më pas në raundin e dytë të mund të bëheshin marrëveshjet politike me qëllim të avancimit të faktorit shqiptar në Maqedoni.

Ky është opinioni që njohësi i zhvillimeve politike në Maqedoninë e Veriut, Visar Ademi jep për emisionin “Diplomaticus” të gazetarit Erion Kaçorri në News24. Visar Ademi komenton sulmet me të cilat kandidati i vetëm shqiptar në zgjedhjet e 21 Prillit Blerim Reka përballet pikërisht nga partia shqiptare në pushtet Bashkimi Demokratik për Integrim e Ali Ahmetit.

“BDI e sulmon Blerim Rekën sepse e di se çdo votë për Rekën është votë kundër tyre. Ata e dinë se nëse Blerim Reka merr mbi 100 mijë vota, do të nënkuptonte se partia shqiptare në pushtet po e humbet besimin te Shqiptarët prandaj po mundohen të shkojnë jo me fushatë pozitive pro kandidatit të mbështetur nga LSDM Stevo Pendarovski, por të shkojnë me fushatë negativiste kundër Rekës me qëllimin që opozita shqiptare të mos marrë atë numër votash që unë përmenda më parë. Kemi parasysh se ajo parti shqiptare që i merr mbi 100 mijë vota, parashikohet të jetë edhe fituesja e zgjedhjeve parlamentare. BDI e di se nëse Blerim Reka do ta kalojë këtë prag atëherë realisht kryeministri Zoran Zaev do të duhet të mendojë se cilën parti Shqiptare do të ketë partner koalicioni në zgjedhjet e ardhshme parlamentare”, thekson Visar Ademi për News 24.

Sipas Ademit, për herë të parë një kandidat maqedonas përkrahet edhe nga partitë politike shqiptare që në raundin e parë. Mbështetja sipas tij ka ndodhur përgjithësisht në raundin e dytë të zgjedhjeve.