(VIDEO) Beteja zgjedhore për Tetovën: Si të zgjidhen problemet me mbeturinat dhe bllokimet e trafikut?

47

Një nga betejat më interesante në këto zgjedhje, si dhe në ato të mëparshme, është ajo për Tetovën. Rreth 85,000 qytetarë të Tetovës me të drejtë vote kanë afat deri më 17 tetor për të menduar se për kë do të votojnë. “360 gradë” pyeti pretendentët kryesorë për postin e kryebashkiakut në lidhje me zgjidhjet që ata ofrojnë për grumbullimin dhe deponimin e mbeturinave dhe bllokimet e trafikut

Mbeturinat e papastra dhe kaosi i trafikut janë dy temat më të zakonshme të trajtuara në Tetovë, jo vetëm në mediat lokale por edhe në ato kombëtare. Presioni publik mund të ndihmojë për të përmirësuar situatën herë pas here, por këto probleme vazhdojnë të shqetësojnë banorët e Tetovës për dekada të tëra.

Nuk është për t’u habitur që, në prag të zgjedhjeve, kandidatët për kryetarë bashkie premtojnë një zgjidhje. Por si?
Kur bëhet fjalë për mbeturinat, kandidati për kryetar bashkie dhe drejtues i partisë BESA, Bilal Kasami, thotë se problemi do të zgjidhet duke riorganizuar ndërmarrjen publike ekzistuese.

Ne parashikojmë investime në pajisje dhe makineri – nga kamionët për transportimin e mbeturinave nga qytetari në deponinë ku ato gjenden në Gostivar ose Shkup. Ne kemi një plan për të zhvendosur ose zëvendësuar të gjithë kontejnerët e vjetër që nuk plotësojnë kërkesat minimale për funksionin që ata kryejnë. “Ne kemi paraparë një plan të detajuar për të gjitha investimet që janë paraparë, kompania komunale e menaxhimit të mbeturinave të jetë një kompani që do të merret me pastrimin e mbeturinave dhe në fund qyteti i Tetovës të jetë një qytet i pastër.”thotë Kasami


Hamdija Elezovic nga LSDM gjithashtu premton riorganizim të kompanisë ekzistuese. Dallimi në programin e tij nga ai i Kasamit është se ai parashikon hyrjen e një partneri privat në operacion.

“Ne synojmë të ristrukturojmë kompaninë e shërbimeve publike, ku do të krijohet një partneritet publik-privat për marrjen dhe transportimin e mbeturinave në mënyrë që mbeturinat të zhvendosen në deponinë e planifikuar rajonale Rusino, ku mbetjet do të ruhen.” të jenë vende ku do të zhvendoset prej tyre dhe më pas ata do ta lëvizin kur të bëhet ky deponi rajonale që është planifikuar për ne “thotë Elezoviq.


Për ish -kryetarin e Tetovës, dhe tani kandidatin e PDSH -së për atë pozitë, Sadi Bexheti, problemi i mbeturinave është shumë i lehtë për t’u zgjidhur. Qeveria dikur përgatiti një tender për menaxhimin e mbeturinave në Pollog, për të cilin kishte kompani të interesuara, por ai mbeti në sirtarët e Ministrisë së Mjedisit

Ka dokumentacion të plotë të tenderit që është bërë. Shtë në sirtarët e Ministrisë së Ekologjisë, ata kanë tenderin që ishte drejt përfundimit, i përgatitur për rajonin e Pollogut. Kompania HENKEL ishte aty, nuk u realizua, ishte tenderi qendror dhe mund të realizohej. Edhe tani mund të kuptohet vetëm ta quash atë kompani, se është akoma në gjyq, siç dëgjova sot. Për momentin ekziston një mundësi për ta rregulluar këtë punë shumë lehtë, për t’ua dhënë atyre. “Duhet vetëm një vendim nga qeveria dhe të zgjidhet një herë e përgjithmonë.”thotë Bexheti.

Ndryshe nga Bexheti, Vullnet Murseli kandidon për kryetar bashkie për herë të parë, i ndjekur nga Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativën. Ashtu si disa nga kundërshtarët e tij, Tetova më e pastër shikon përmes një ndërmarrje publike më të fortë.

Nëpërmjet partneritetit publik-privat ne do të ndërtojmë një qendër për menaxhimin e mbeturinave që nënkupton ndërtimin e një qendre për riciklimin dhe përpunimin, deponi për mbeturinat organike, deponi për mbeturina inerte dhe në bashkëpunim me rajonet më të afërta planifikuese do të shohim mundësitë për ndërtimin e inceneratorëve modernë sipas të gjitha standardeve. për asgjësimin e mbetjeve inorganike të pa riciklueshme ,thotë Vullnet Murseli.


Kandidatja e vetme femër është kryetarja aktuale, Teuta Arifi. Pas dy mandateve, ai thotë se problemi është më i madh se komuna dhe se mund të zgjidhet vetëm rajonalisht.

Derisa të gjendet një zgjidhje e tillë, shtoi Arifi, po bëhen dhe do të bëhen përpjekje për të forcuar ndërmarrjen publike vendore.

Ne jemi gjithashtu me Bankën Botërore në fund të programit që kemi parashikuar në programin e ri për 31 pozicione në qytet për kontejnerë gjysmë nëntokësorë, të cilët besojmë se do të jenë një ndihmë e madhe për qytetin përsa i përket grumbullimit, dhe në kushtet e trajtimit, në planin afatgjatë. “Megjithatë, së bashku me rajonin planifikues të Pollogut dhe programet qeveritare, besoj se do të arrihet një zgjidhje rajonale si dhe një zgjidhje shtetërore për këtë problem, i cili është një problem që prek të gjithë vendin. “thotë Arifi.
Jo vetëm që shpesh ka erë të keqe, është e vështirë për një person të lëvizë nëpër Tetovë. Meqenëse ka mungesë parkimi, është normale të parkosh si në trotuar ashtu edhe në korsinë e dytë të bulevardit. Atëherë nuk ka vend për këmbësorë apo automjete. Kandidatja e BDI -së Teuta Arifi thotë se disa nga zgjidhjet për tejkalimin e kaosit të trafikut tashmë janë ndërtuar. Në katër vitet e ardhshme ato do të ngrihen në një nivel më të lartë.

“Ne arritëm të përfundojmë shtrirjen e bulevardit” Industriska “dhe jemi pranë ndërtimit të bulevardit tjetër” Blagoja Toska “, i cili besojmë se është qëllimi kryesor për të lëvizur makinat nga qendra e qytetit dhe, në të njëjtën kohë, në programi i ardhshëm katërvjeçar është një përmbledhje e përgjithshme e paraqitjes së qendrës së qytetit, e cila parashikon dy zgjidhje, zgjidhje nëntokësore për sa i përket vendosjes së makinave dhe pjesës estetike që vjen si pjesa e sipërme e sheshit të qytetit. Ne besojmë se zgjidhja e tretë, e cila gjithashtu është tashmë funksionale, për herë të parë, Tetova ka transport publik ”.tha Arifi.


Programi i Vulnet Murselit nga Aleanca për Shqiptarët / Alternativën gjithashtu parashikon shtrirjen e bulevardeve. Por gjithashtu shton një unazë të re dhe garazhe nëntokësore shumëkatëshe.

“Hapja e rrugëve të reja dhe përfundimi i bulevardeve që nuk u përfunduan kurrë, si: bulevardi” Video Smilevski-Bato “, bulevardi” Blagoja Toska “dhe bulevardi” Ilinden “, një unazë e re do të projektohet dhe ndërtohet në të njëjtën kohë, nga rrethrrotullimi në hyrje të Tetovës nga Shkupi i cili do të kalojë paralel me hekurudhën për t’u lidhur pastaj me rrugën rajonale Tetovë-Jazincë. “Ne kemi një plan tjetër shumë ambicioz, që është të ndërtojmë garazhe nëntokësore në sheshin e qytetit në mënyrë që të ridizajnojmë sheshin dhe ta lidhim atë me qendrat tregtare të kompleksit të ri dhe kompleksit të vjetër, në mënyrë që të ringjallen këto dy qendra.”tha Vullnet Murseli.


Qasja e kandidatit të PDSH -së, Sadi Bexheti, është e ndryshme. Ai premton të shkarkojë trafikun në qytet, por jo përmes më shumë hapësirave të parkimit në qendër, por në periferi.

“Ne duhet të organizohemi në katër hyrjet kryesore të qytetit që të kemi parkingje të mëdha në mënyrë që ata të mos hyjnë në qytet, të lënë makinat e tyre në ato parkingje të mëdha, të kemi trafik autobusësh çdo 15 minuta për të sjellë në punë banorët të cilët kanë punë në qytet, të përfundojnë punën e tyre dhe të kthehen në autobus me një biletë që do të mbulojë parkingun i cili do të jetë shumë i lirë, për shembull, 20 denarë për të paguar si për autobusin ashtu edhe për parkimin. “Ne gjithashtu do të lejojmë këdo që dëshiron të hyjë në qytet, por mënyra për të hyrë në qytet në parkingjet në qytet do të jetë në parkingjet që do të kenë një çmim të ndryshëm.”tha Bexheti.

Fakti që oferta dominohet nga garazhe shumëkatëshe konfirmohet nga programi i kandidatit të LSDM-së, Elezovic. Ai premton disa, të cilat do t’i jepnin qytetit deri në 1.000 vende të reja parkimi.

“Njëri do të jetë me ish -“ Partizanin ”në gjyq. Këtu po planifikojmë një ndërtim nëntokësor dhe mbi tokë që do të kishte përreth, për të mos spekuluar, nga 200 në 400 vende parkimi. Vendndodhja tjetër është prapa restorantit “Rima”, ku tani ka një parking me të cilin ne do ta zgjeronim dhe ri-përshtatnim këtë. Ka edhe zona banimi që përdorin vende parkimi. Ne do të bënim një shkrirje dhe këtu ne planifikojmë midis 250 dhe 300 hapësira parkimi. “Vendndodhja e tretë është gjithashtu prapa objektit të hotelierisë” Dolphin “ku ne gjithashtu do të bënim një vend parkimi me strukturë nëntokësore dhe mbi tokë ku do të kishte diku midis 250 dhe 300 hapësira parkimi.”tha Elezovic.


Përmes hapësirave të reja të parkimit, kaosi në Tetovë premton të rregullohet nga Bilal Kasami. Ai propozon garazhe shumëkatëshe në qendër dhe në periferi të qytetit, por gjithashtu, siç thotë ai, një projekt kapital.

“Gjithashtu, një nga projektet kapitale është për qendrën e qytetit të Tetovës, ku është planifikuar e gjithë infrastruktura rrugore, bulevardet që ndërpriten atje, për të shkuar nën tokë dhe pjesa mbi tokë do të jetë një shesh, pra nga sheshi ku është tani, u bashkua me pllajën para Pallatit të Kulturës dhe qytetarët më në fund do të kenë zgjidhur çështjen e rrugës ose lëvizjes në qendër të qytetit, do të kenë zgjidhur çështjen e parkimit në qendër të qytetit dhe më në fund Tetova do të ketë një shesh, siç i takon një qyteti evropian “tha Kasami.


Rreth 85,000 qytetarë kanë të drejtë vote në Tetovë. Zakonisht, rreth gjysma shkojnë në votime. Tetovarët pritet të votojnë dy herë më shumë sesa u besojnë premtimeve, sepse askush nuk pret që kryetari i bashkisë të zgjidhet pas raundit të parë më 17 tetor.