Ripostim / Paralajmërimi A ndahet BFI në stilin e partive politike në dy pjesë…datë 27.05.2020

77

lajmi interaktiv

Ndodhitë lidhur me formimin e një Bashkësi Fetare Selefiste, në Maqedoninë Veriore ka zgjuar në këmbë dhe për së pari herë kanë reaguar nga BFI-ja të shqetsuar ,e cila me ndodhitë e fundit me zgjedhje e rizgjedhje në kreun e BFI-së u bë si serialet turke kush me kë martohet ,kush me kë ndahet dhe kush me kë prapë rimartohet . E tash do shohim seriale arabe ,lluksi do ju prishet , stili i jetesës së Molla Sulës së Madh dhe Molla Shaqir Fetahut do mbetet vetëm ëndërr e disa të rrinjëve që po i zënë vendet në BFI sipas zgjedhjes së REISIT ,me shpresë se do u vije radha…www.telegrami.mk ka reaguar gati para një viti 27.05.2020 se mund të ndahet BFI si partitë politike në RMV , por në verbërinë e tyre pushtetare dhe lakmuese në BFI ( posaçërisht trukat e zgjedhjes së Reisit dhe më vonë zgjedhja e sekretarit u problematizuan në opinion dhe në rrjete sociale …tash kur po u luhet SHOTA brenda …e kemi të qartë se gjitha ato vizita të pushtetarëve tek me Filipçe ,me Agim Nuhiu(aso kohe zv/ministër i policisë) ,me BDI Talat Xhaferi Artan Gruba etj me UD të REISIT në BFI aso kohe… tash REIS SHAQIR FETAHU vërtetonin se i dërgohej porosi dikujt ,mbase edhe ndonjë shërbimi intelegjent ndërkombëtar që mos prekin në BFI se ajo është nën përkujdesjen e pushtetarëve aktual…d.th vetëm kur u preket tash interesi material reagojnë nga BFI …vonë është vonë …pasi nuk pati reforma…pra deklaratë tipike e trashëguar politike me ndodhi fabulash nga dhelpra kur iu dogj bishti bërtiti muleni se u dogj fshati …epo çka mbollët do korrni …pra ndërkombëtarët gati një vit përpara tërhiqnin vërejtjen e porosisë se për interesa personale do vije te shkatrimi i BFI-së …wwwtelegrami.mk tërhoqi vërejtjen aso kohe dhe përdorëm krahasimin …se këtu kanë gisht edhe shërbimet e fqinjëve por edhe ndërkombëtare së bashku me vendoret DIVIDAT ET IMPERIA (përçaj e sundo)…pse shërbimet e ndryshme qoftë nga policia qoftë nga DSK nuk e dinin dy muaj më parë se është në procedurë rregjistrimi i një Bashkësi Fetare Selefiste…edhe atë në Gjykatë në SHKUP …Ja Majkata ..por e lejuan ….ndërsa sa i përket lakmisë ndaj pasurisë që ka BFI në RMV tregon verbëria e deklaratës së huxhumlinjëve të ri të BFI-së sot të cilët si duket haruan se ka ajete kuranore që Feja Islame lejon kultivimin dhe predikimin e të gjitha feve …lirinë e të shprehurit në fe …dhe tash u dukën tamam si Partitë Politike normal se do e akuzojnë palën tjetër Pra BFI po bëhet Kazablanka ku hyjnë e dalin turli far ekspoziturash shërbimesh intelegjente … priten edhe shkëputje dhe formime të Bashkësive Islame tjera në këtë stil …tek fillimi …pra vetë ndodhitë dhe zgjedhjet në BFI sollën dhe janë shkaku dhe shkasi për ndarjen…. .BFI ta bajsh me shëndet nëse dikush mendoi se me përçarje do e prish shqiptarinë …pra BFI na ruajti nga sllavizimi në kohën e Jugosllavisë …edhe ata janë vonuar pra shërbimet intelegjente …shqiptarët me shekuj bashkëjetojnë brenda etnikumit të vet si Shqiptar Musliman me Shqiptarë Katolik dhe me Shqiptarë Orthodoks dhe Shqiptar fe më të vogla …jemi në shekullin 21…dhe ja linku ku pjesërisht informata plasohet që të mbulohet burimi i lajmit ..

https://telegrami.mk/a-ndahet-bfi-ne-stilin-e-partive-politike-ne-dy-pjese-bfi-reformatore-te-maqedonise-perendimore-parate-ku-vjelen-jane-ketu-dhe-bfi-te-shkupit/